BRANITELJI I NEPRIJATELJI: Nastavljaju se sukobi odlazaćeg ministra odbrane i GI "Sačuvajmo Sinjajevinu"

M. SEKULOVIĆ

02. 11. 2020. u 13:21

GRAĐANSKA inicijativa "Sačuvajmo Sinjajevinu" još jednom je ostala zatečena navodima odlazećeg ministra odbrane Predraga Boškovića, koji se, u nedostatku argumenata, koristi notornim neistinama, zamenom teza i obmanama, a branitelje Sinjajevine pokušava da predstavi kao neprijatelje države i vojske.

БРАНИТЕЉИ И НЕПРИЈАТЕЉИ: Настављају се сукоби одлазаћег министра одбране и ГИ Сачувајмо Сињајевину

Foto GI Sačuvajmo Sinjajevinu

Građani koji već 14 dana Sinjajevinu brane od devastacije i uništavanja i koji u očajničkom pokušaju spasavanja ovog netaknutog eko-sistema provode dane i ledene noći pod vedrim nebom, nisu neprijatelji već prijatelji države i vojske. To su građani koji su se pobunili protiv kratkovide odluke koja nije u najboljem interesu građana Crne Gore, a koja bi za posledicu imala ubijanje najvećeg balkanskog pašnjaka i netaknutog poljoprivrednog i turističkog blaga naše zemlje.

Ovo je deo obraćanja javnosti GI "Sačuvajmo Sinjajevinu", čiji su aktivisti pomognuti građanima i javnim ličnostima, uspeli da spreče održavanje višednevne vežbe sa artiljerijskim gađanjem Vojske Crne Gore.

- Oponiranje vojnom poligonu na Sinjajevini nije zasnovano na činjenicama, već je pre svega politička i politikantska priča kojom se želi onesposobiti Vojska CG da ima kvalitetno mesto za trening. Plašim se da postoje određene dublje strategije koje bi, ne samo Vojsku nego i CG, skrenule sa puta ka evroatlanskim integracijama - deo je izjave Boškovića koja je iritirala branitelje Sinjajevine, koji već dve nedelje dežuraju na planini, uprkos hladnoći, kako bi je sačuvali od nemara Boškovića i saradnika, koji su naumili da na njoj grade vojni poligon.

NADA U NOVU VLADU

GI "Sačuvajmo Sinjajevinu" se nada da će što pre doći do tranzicije vlasti, te da će nova vlada korigovati grešku prethodne. Taj potez je nužan i hitan, jer od njega zavisi zdravlje desetina građana koji istrajno ostaju na planini do konačnog rešenja ovog pitanja i zaštite ovog dragocenog javnog dobra, kažu iz GI.

Prema Boškovićevim rečima, "priča o Sinjajevini nije priča ministra Boškovića, niti bilo koga iz trenutnog menadžmenta Ministarstva odbrane i Vojske CG. Priča o poligonu je stara koliko i država Crna Gora. Priča o poligonu Sinjajevine je stara od 2013. kada je ozbiljna studija Vojske CG definisala to kao jedini mogući prostor koji je u posedu države Crne Gore kao prostor na kojem se mogu izvoditi te vežbe. Sem Sinjajevine, ne postoje druge opcije za vojni poligon u Crnoj Gori".

KAMP Građani već 14 dana borave na planini, Foto GI Sačuvajmo Sinjajevinu

- Mi ne želimo da onesposobimo našu vojsku, naprotiv, ali ono što ministar odbrane radi sa vojskom je nedopustivo. Boškovićeva je zasluga za svaki negativan komentar o vojsci. Građani znaju da naši časni oficiri i vojnici nikada ne bi bili protiv naroda, ali sada ministar svojim politikantstvom pokušava da zavadi narod i vojsku - ističu iz GI.

- U tome neće uspeti i umesto što jeftinim spinovanjem pokušava da obmane javnost trebalo bi da argumentovano odgovori na ozbiljna pitanja koja su mu postavljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)