PRVI PUT U BIJELOJ Svečana sednica hercegnovske Skupštine povodom Dana grada

V.V.

21. 10. 2020. u 15:39

PRVI put će svečana sednica hercegnovske Skupštine povodom Dana grada biti održana u Bijeloj, a razlog je konačno renovirana i uređena nekada velelepna zgrada Doma kulture u ovom mestu.

ПРВИ ПУТ У БИЈЕЛОЈ Свечана седница херцегновске Скупштине поводом Дана града

Foto: V.V.

Radove vredne 25 hiljada evra finasnirala je Opština Herceg Novi u saradnji sa MZ Bijela.

Posao je započet pre  godinu i po, a prema rečima  Nikole Samardžića iz MZ Bijela, ideja da svečana sednica Skupštine bude ovde održana rođena je tokom renoviranja.

Prema njegovim rečima tokom prošle zime saniran je krov i tako je rešen najveći problem – vlaga.

- Ovih dana biće završena  pozornica, koja se sređuje i lakira prvi put nakon više od 20 godina. Biće postavljen i video nadzor, tako da će biti pokriveni svi ulazi. Ovo će rešiti probleme koje smo ranije imali jer su  ljudi  ulazili u neobezbeženu i zapuštenu zgradu, iznosili inventar i narušavali izgled objekta. Došli smo skoro do kraja radova, sredili smo Dom kulture i vratili mu stari sjaj. U nekim segmentima biće on i bolje urađen, nego kada je napravljen 1989. godine – kazao je  Samardžić.

U planu je i uređenje i izdavanje poslovnih prostora u Domu koji je proteklih godina bio skoro zaboravljen, zaključan, a veći deo zgrade potpuno van upotrebe. Nedavno je sa ambasadorom Srbije Vladimirom Božovićem, razgovarano o predlogu  MZ Bijela za uspostavljanje saradnje i otvaranje kulturno-turističko-privrednog centra, koji bi obezbedio uslove za to.

U planu je i organizacija pozorišnih predstava i koncerata, naravno po prestanku pravila koja nameće epidemija korona viru

Foto: V.V.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024