NOVICA ĐURIĆ LAUREAT: Nagrada susreta "Lazar Vučković" podgoričkom pesniku

V.K.

20. 10. 2020. u 22:00

LAUREAT ovogodišnjih pesničkih sureta „Lazar Vučković“ je pesnik iz Podgorice Novica Đurić, predsednik Udruženja književnika Crne Gore.

НОВИЦА ЂУРИЋ ЛАУРЕАТ: Награда сусрета Лазар Вучковић подгоричком песнику

Foto: V.K.

Nagrada se dodeljuje  za najbolju poeziju objavljenu u časopisu za književnost i kulturu  "Stremljenja"  između dva  susreta. Ovogodišnji 53.susreti održaće se 21. i 22. oktobra u organizaciji Ponarama –„Jedinstvo“, na Kosovu i Metohiji.

Susreti se održavaju od 1969. godine u znak sećanja na prerano preminulog pesnika Lazara Vučkovića koji se 1966. godine utopio u Ohridskom jezeru (zajedno sa pesnikom Blažom Šćepanovićem) prilikom učešća na „Struškim večerima poezije“. 

Od 1970. se na ovim susretima dodeljuje nagrada „Lazar Vučković“ za najbolju poeziju  objavljenu u časopisu „Stremljenja“. Svečano otvaranje Susreta i dodela nagrade biće održano 21. oktobra u Domu kulture „Gračanica“ sa početkom u 19 časova, a program će se nastaviti narednog dana nastupom pesnika u dvorištima škola  „Milan Rakić“ u Babinom Mostu u 10 časova, i „Radoš Tošić“ u Osojanu u 11 časova.

Program će se održati uz poštovanje epidemioloških mera.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini