EVO U KAKVOM JE STANJU MITROPOLIT AMFILOHIJE: Otac Gojko Perović pozvao vernike da se mole za njegovo zdravlje

Novosti online

06. 10. 2020. u 22:06

OTAC Gojko Perović potvrdio je da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozitivan na testu za korona virus, istakavši da je njegovo zdravstveno stanje stabilno i pozvao vernike da se mole za njegovo zdravlje, kao i za zdravlje svih obolelih.

ЕВО У КАКВОМ ЈЕ СТАЊУ МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Отац Гојко Перовић позвао вернике да се моле за његово здравље

Foto: D. Dozet

- Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije ušao je danas u cetinjsku Bolnicu Danilo Prvi radi rutinske zdravstvene kontrole a povodom planiranja njegovih predstojećih pastirskih aktivnosti - kazao je kratko za Sputnjik otac Gojko Perović.

- Prethodne dane mitropolit je proveo u kućnoj izolaciji i pod neprekidnim ljekarskim nadzorom. Iako je njegovo opšte zdravstveno stanje i danas utvrđeno urednim (bez značajnijih poteškoća) a on se lično dobro oseća, kovid-test je potvrdio da je vladika inficiran ovim virusom, pa je, baš iz tih razloga, on prevezen u KBC Podgorica. Tamo će, zbog povoljnijih uslova liječenja, biti smešten sve dok traje infekcija - kazao je Perović.

otac Gojko Perović/N. Karlić

On je dodao da je opšte mišljenje ljekara , da je mitropolitovo zdravstveno stanje, s obzirom na pozitivni rezultat pomenutog testa - sasvim stabilno i pod kontrolom.

- Pozivamo braću i sestre na usrdnu molitvu punu vjere i ljubavi - kako za mitropolitovo sto skorije ozdravljenje, tako i za zdravlje i napredak svih oboljelih - poručio je Perović.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!