SKANDALOZNA ODLUKA ODLAZEĆEG REŽIMA: Propagangnu pljuvačinu po Amfilohiju kandidovali za Press Vitez

V. K.

05. 10. 2020. u 22:06

ODLAZEĆI režim u Crnoj Gori u zvaničnu selekciju regionalnog TV festivala Press vitez kandidovao je skandaloznu dokumentarnu emisiju „Svjedok božje ljubavi“, autorki Tanje Šuković i Snežane Rakonjac, u produkciji Televizije Crne Gore, u kojem se na najprizemniji način govori o mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА ОДЛАЗЕЋЕГ РЕЖИМА: Пропагангну пљувачину по Амфилохију кандидовали за Пресс Витез

Foto: D. Milovanović

Emisija je nastala u vreme opšte hajke režima Mila Đukanovića protiv Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti. Pokrovitelj festivala je Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, informisanje i odnose s verskim zajednicama i grad Zrenjanin.

Portal IN4S navodi da je pored ostalih 25 filmova i ovaj ispunio formalne propozicije, ali to ne znači da će biti uvršten u takmičarski deo festivala. 

- S tim u vezi svi filmovi će biti prikazani pred žirijem, a žiri će tek odlučiti koji filmovi će biti nominovani za takmičarski deo. Skraćeno izdanje tog filma neće biti prikazano javnosti Srbije, već samo pred žirijem, koji će, verujemo, iz etičkih razloga izostaviti ovaj film iz takmičarskog dela, navodi portal.

Podsećamo da je u vreme prikazivanja skandaloznog ostvarenja TV Crne Gore, jedino reagovala novinarka Javnog servisa Nevenka Bošković Ćirović, opisavši dokumentarni film kao sramni pad novinarske profesije.

- Film se zove “Svjedok božje ljubavi” I ima nameru da mitropolita pokaže “Svedokom satanine ljubavi”, reagovala je tada Ćirović.

- Vi koji ste stali iza ovog srama I neodgovornosti – vi ste saučesnici srama i stida i najnižeg pada novinarske profesije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)