POSLE RANJAVANJA U DOBRIM VODAMA: Ko ne poštuje mere NKT, zaštio kafana radi posle ponoći i mogu li tu policajci da rade dodatno?

B. DABIĆ

05. 10. 2020. u 18:09

POLICIJA traga za Baraninom Branislavom Đukićem (36) zbog sumnje da je u nedelju ujutro u naselju Dobra Voda ranio odbornika Boža Jankovića, predsednika mladih DPS-a Bar i policajca Aleksandra Đurđića.

ПОСЛЕ РАЊАВАЊА У ДОБРИМ ВОДАМА: Ко не поштује мере НКТ, заштио кафана ради после поноћи и могу ли ту полицајци да раде додатно?

Foto: Facebook

Upotrebi vatrenog oružja tri sata iza ponoći, navodno je prethodila svađa Đukića i vlasnika konobe “Makina Vučinić”.

Zdravstveno stanje dvojice ranjenih je stabiolno, a nemili događaj otvorio je dve teme. To su selektivno radno vreme ugostiteljskih objekata za vreme epidemije korona virusa i dopunski rad pripadnika policije.

Dok se većina vlasnika ugostiteljskih objekata u Baru žali na strog i nepopustljiv odnos komunalne policije koja kontroliše radno vreme, ispaljeni hici pred zoru - ranjavanje političara i policajca, potvrdili su da neke kafane rade tri-četri sata duže od propisanog. Prema merama NKT-a zbog epidemije korona virusa, svi ugostiteljski objekti u Baru moraju biti zatvoreni do ponoći. To je za „Novosti“ potvrdio i načelnik Komunlane policije Dejan Škerović.

Upitan- je li komunalna policija kontrolisala poštuje li se radno vreme u konobi „Makina Vučinić“, Škerović je odgovorio da nije bilo prigovora da taj objekat radi, nakon ponoći.

- U subotu veče bila je gužva u gradu, pa službenici nisu stigli ranije u Dobre Vode kako bi proverili da li je taj ugostiteljski objekat zatvoren u propisano vreme, kazao je Škerović.

Dok je komunalna policija patrolirala gradskim jezgrom, dvojica pripadnika Uprave policije bili su već u konobi „Makina Vučinić“, gde je vatrena drama obelodanila selektivni čin.

Foto: Privatna arhiva

Ranjeni Boži Janković

Šta se te noći dešavalo u Dobroj Vodi - javnost je obaveštena saopštenjem Uprave policije, prosleđenom u nedelju medijima. U njemu se pored ostalog navodi:“ ovom događaju je prethodila svađa između B.Đ. i vlasnika ugostiteljskog objekta. Nakon toga je B.Đ. došao u verbalni sukob i sa policijskim službenicima A.Đ. i S.K. nakon čega je, kako se sumnja, otišao po vatreno oružje koje je upotrebio i ispalio nekoliko hitaca u pravcu ugostiteljskog objekta, gde su se nalazili vlasnik, dva zaposlena i dva policijska službenika. 

Podsetimo, ranije je „Novostima“ rečeno da povređeni policajac nije bio na službenoj dužnosti kada je ranjen. Takođe nam je potvrđeno da je on radio na obezbeđivaju konobe „Makina Vučinić“.

DOPUNSKO ANGAŽOVANjE

Na pitanje „Novosti“ - Da li službenici MUP-a koji su u radnom odnosu, po Zakonu mogu da obezbeđuju ugostiteljske objekte, kroz dopunski angažman, iz Uprave policije su odgovorili:

- Za svaki vid dopunskog angažovanja pripadnika Uprave policije potrebno je pribavljanje pisane saglasnosti direktora Uprave policije ukoliko se takva delatnost ne kosi sa Kodeksom policijske etike i ukoliko je ta delatnost zakonski utemeljena. Utvrđuju se sve okolnosti boravka policijskih službenika u navedenom ugostiteljskom objektu, nakon čega će se ceniti da li u njihovim radnjama ima elemenata disciplinske odgovornosti, navela je PR Uprave policije.

Da li su policajci bili u obavezi da pozovu komunalnu policiju, ako u skladu sa propisanim radnim vremenom konoba "Makina Vučinić", u kojoj se dogodilo dvostruko ranjavanje, nije bila zatvorena tri sata nakon ponoći, iz Uprave policije su odgovorili: - O događaju su obavešteni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu i Osnovnom državnom tužilaštvu, koji će se nakon kompletiranja spisa predmeta izjasniti o kvalifikacijama dela u vezi događaja kojem su prisustvovali policijski službenici pa i dela koje se tiču kršenja mera Ministarstva zdravlja o ćemu će biti javnost blagovremeno obaveštena.

Podsetimo, ranjeni Janković funkcioner je Demokratske partije socijalista, koja vrši vlast u Baru sa koalicionim partijama.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!