POTPUNI RASPAD U VRHU SDP-a: Predsednica i više funkcionera podneli ostavku

Novosti onlajn

04. 10. 2020. u 20:57

PREDSEDNICA crnogorske Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, potpredsednik Raško Konjević i više funkcionera te stranke podneli su ostavke na sednici Glavnog odbora SDP-a.

ПОТПУНИ РАСПАД У ВРХУ СДП-а: Председница и више функционера поднели оставку

Foto: SDP

Portparol i član Predsedništva SDP-a Mirko Stanić izjavio je novinarima da je ovo „logičan sled već iskazane želje da se prihvati odgovornost za rezultat koji je bio ispod očekivanja za SDP“.

SDP je, kako podsećaju „Vijesti“, na izborima u Crnoj Gori osvojio dva mandata.

Glavni odbor SDP-a je doneo odluku i o održavanju partijskog kongresa. To je, inače, predviđeno statutarnim odlukama SDP-a ali je i, kako je naveo Stanić, odraz činjenice da partijsko rukovodstvo „iskazuje nezadovoljstvo osvojenim brojem glasova na proteklim parlamentarnim izborima“.

Stanić je dodao da će stranku do kongresa, na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo, voditi predsednik Glavnog odbora Izet Bralić.

Draginja Vuksanović Stanković je za predsednicu SDP-a izabrana na devetom redovnom Kongresu u junu prošle godine, Konjević za njenog zamenika, a dotadašnji lider partije Ranko Krivokapić za počasnog predsednika stranke. Ona je tada bila jedini kandidat za čelnu poziciju SDP-a.

SDP je nakon sednice Predsedništva održane posle izbora, konstatovao da je ostvareni rezultat ispod očekivanja, ali i da su dobijeni glasovi izraz otvorene i iskrene podrške njihovoj politici.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju