KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV BEOGRAĐANINA U CRNOJ GORI: Izbegavao plaćanje poreza?

B. Dabić

22. 09. 2020. u 15:39

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ БЕОГРАЂАНИНА У ЦРНОЈ ГОРИ: Избегавао плаћање пореза?

B. Dabić

ZBOG sumnje da je oštetio državni budžet u iznosu od 214.500 evra po osnovu poreskih obaveza, policija u Baru je podnela krivičnu prijavu protiv Nenada Stajića (41) iz Beograda, osnivača i izvršnog direktora firme „Beogradnja“ d.o.o. Bar.

Prema uvidu Novosti u Centralni registrar privrednih subekata Crne Gore, Stajić je 100 % vlasnik firme „Beogradnja“ doo. 

Prema navodima policije, iz notarskih zapisa koje je policija izuzela proizilazi da  je u Baru u periodu od jul do oktobara 2017. godine N.S. kao izvršni direktor preduzeća „Beogradnja“ d.o.o. Bar u svojstvu zastupnika navedenog preduzeća kao prodavca, u postupku prometovanja nepokretnosti, u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza, pred notarom iz Bara iskazao cene nepokretnosti u konkretnim ugovorima manjim od tržišne cene za slične nekretnine na istom području. 

- Kriminalistička policija Centra bezbednosti Bar je podnijela krivičnu prijavu portiv N.S. (41) iz Beograda sa boravkom u Baru i protiv pravnog lica „Beogradnja“ d.o.o. Bar zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili  krivično delo utaja poreza i doprinosa.  N.S. je ovo delo počinio kao osnivač i izvršini direrktor pravnog lica „Beogradnja“ d.o.o Bar, delujući u ime prijavljenog pravnog lica u nameri da za to pravno lice ostvari materijalnu korist. Policija je izuzela dokaze u vidu notarskih zapsia u odnosu na prodaju određenih nepokretnosti kao i od Uprave za nekretnine, iz kojih su proizišle nove činjenice u vezi sa predmetnom koje se odnose na način izvršenja krivičnog dela i mogući iznos obaveze čije se plaćanje izbegava - navodi se u saopštenju Uprave policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Nebojša

22.09.2020. 18:06

A kda nasi sudovi traze crnogorce koji su ojadili ili drzavilu ili komitente, Crna Gora ni ne odgovara a kamoli da pomogne. I treba se onda drzati reciprociteta