ABAZOVIĆ ODGOVORIO AMBASADORU U PRIŠTINI: A gde si ti bio da kažeš Ediju Rami dalje ruke od Crne Gore

Novosti online

05. 09. 2020. u 14:27

LIDER građanskog pokreta URA poručio je da se ne treba odazivati na otvorena pisma poput onog koje mu je uputio crnogorski ambasador u Prištini Ferhat Dinoša.

АБАЗОВИЋ ОДГОВОРИО АМБАСАДОРУ У ПРИШТИНИ: А где си ти био да кажеш Едију Рами даље руке од Црне Горе

Foto: V. N.

Gde si bio da digneš glas kad je izbila afera Koverta, upitao je Abazović Dinošu, koji je apelovao na lidera URA da ne ulazi u koaliciju sa „onima kojima je milija Ravna Gora od Crne Gore“.

Abazović je, gostujući na TV A1, rekao i da će zakoni o poreklu imovine i lustraciji, pored novog zakona o slobodi veroispovesti, biti prvi usvojeni u Skupštini.

Svi funkcioneri i povezana lica koja imaju imovinu preko 500 hiljada evra moraće da je dokažu, poručio je lider URA, jednog od tri koaliciona bloka koji su postigli dogovor o formiranju nove vlade.

- Lustracija je potrebna da bi ljude koji nisu dostojni javnih funkcija isključili iz javnog života. Reizbor sudija i tužilaca potreban jer su se ljudi previše obahatili i napravili velike štete za državni budžet - kazao je Abazović.

On je takođe istakao da nova vlast treba da promoviše sve ono što DPS nije, a to je da suzbija partijsku državu. Dodao je da je nakon uspeha na izborima URA duplirala članstvo od nedelje veče do četvrtka ujutru.

Abazović je poručio da u budućoj vlasti neće biti revanšizma, i da je svako dobrodošao ko ima reference, te da je namera da na nekoliko pres konferencija prikažu krvnu sliku Crne Gore i pokažu parametre koje su zatekli od strane bivše vlasti.

- Građani zaslužuju da znaju gde su nas oni doveli - poručio je Abazović.

Na pitanje da li se predsednik Srbije Aleksandar Vučić mešao u izbore u Crnoj Gori te gde je bio neko da kaže Vučiću „dalje ruke od Crne Gore“, Abazović je odgovorio kontra primedbom:

- Gde je bio neko da kaže Ediju Rami - dalje ruke od Crne Gore kad je podržao Đukanovića - kazao je Abazović, podsetivši da su svojevremeno i Izetbegović i Milanović upućivali slične poruke.

Saopštio je da će Crna Gora biti večna samo ako izgradi jake institucije. „Najveći interes građana Crne Gore je da izgradimo jaku modernu Crnu Goru na građanskim osnovama“, kazao je lider URA.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)