VERNICI UZNEMIRENI, OKUPLJAJU SE CRNOGORSKE "PATRIOTE": Mitropolija poziva na mir, poslat dopis policiji

V. K.

03. 09. 2020. u 14:27

POVODOM, za danas zakazanog skupa na Cetinju, čiji organizaotir nisu poznati, ali su ga preko društvenih mreža i plakata najavili “patriote” oglasila se Mitropolija crnogorsko-primorska koja je saopštila da je o najavljenom okupljanju ispred Cetinjskog manastira obavestila Odelenje bezbednosti Cetinje, direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića i Ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića od kojih su tražili da okupljanje prođe mirno i da preduzmu sve neophodne aktivnosti, ali odgovor nisu dobili.

ВЕРНИЦИ УЗНЕМИРЕНИ, ОКУПЉАЈУ СЕ ЦРНОГОРСКЕ ПАТРИОТЕ: Митрополија позива на мир, послат допис полицији

Foto: EPA

- Zbog velikog interesovanja i uznemirenosti vjernika i drugih građana, obaveštavamo javnost da smo o današnjem najavljenom okupljanju pred Cetinjskim manastirom, još tokom jučerašnjeg radnog dana, obavestili OB Cetinje, direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića i Ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića. Sa našim dopisom Policiji i MUP-u, upoznati su i gradonačelnik Prestonice, kao i Delegacija Evropske unije i ambasade Sjedinjenih američkih država i Ujedinjenog kraljevstva u Crnoj Gori. U svom obraćanju smo nadležnim organima uputili zahtev da današnji dan prođe mirno i da preduzmu sve neophodne aktivnosti radi sprečavanja bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske, posetivši da do 13 sati danas nisu dobili nikakvu informaciju iz UP o postupanju po njihovom zahtevu, niti da li su preduzete bilo kakve aktivnosti u pogledu očuvanja javnog reda i mira i bezbednosti građana i crkvene imovine.

- To je očigledno odstupanje od dosadašnje prakse, koja je, u sličnim situacijama, podrazumevala komunikaciju Policije sa Mitropolijom. Javnosti se obraćamo u nespokojstvu da li će današnje popodne proteći u miru i poretku. Cetinjski manastir, kao što svi Cetinjani dobro znaju, otvoren je za svakoga bez razlike u nacionalnoj, ideološko-političkoj ili bilo kakvoj drugoj pripadnosti. Ne postoji nikakav razlog da se neko okuplja pred njim protiv bilo koga, a osobito ne da se Crna Gora brani od ovog manastira ili nekoga u njemu. Svi žitelji manastira, na čelu sa mitropolitom, su dobroželatelji Crne Gore, zaključuju iz MCP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!