IZVESTILAC EP PICULA: Prvi put demokratski smenjena vlast nakon 30 godina, jedinstven događaj za Crnu Goru

Novosti online

02. 09. 2020. u 08:41

TONINO Picula, izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Crnu Goru istakao je da je pred Crnom Gorom jedinstven događaj i da je prvi put demokratski smenjena vlast nakon 30 godina.

ИЗВЕСТИЛАЦ ЕП ПИЦУЛА: Први пут демократски смењена власт након 30 година, јединствен догађај за Црну Гору

Foto: Printscreen

- I pred EU je jedinstven događaj. Reakcije Brisela su suzdržane - rekao je Picula za Jutarnji program Televizije Vijesti "Boje jutra".

Picula je rekao da sledi dinamičan period koji će otvoriti mnoga pitanja.

- Videćemo na koji način će se nositi nova vlada i na koji način će rešavati probleme - rekao je Picula.

- Izuzetno pažljivo pratimo razvoj situacije u pravosuđu, odnosno u onoj meri u kojoj će ono biti efikasnije, i što manje ili uopšte ne sme biti podložno pritisku politike - istakao je Picula.

Izvestilac EP za Crnu Goru je rekao da puno toga treba napraviti u procesu slobode medija, pre svega zaštititi medije i novinare.

- Trebalo bi se više posvetiti pravnim pretpostavkama medisjke nezavisnosti i zaštite njihove imovine i zaštite finansijske sigurnosti. Kažu da bi bilo najbolje da se uspostavi sistem medijske samoregulacije koji je u potpunosti funkcionalan, i druga pitanja koja su opšte poznata. To je jedan od testova za budući parlament i vladu - naglasio je Picula.

On je rekao da ono što bi međunarodnu zajednicu osnažilo u uverenju jeste da je reč o promeni vlade ali ne i o spoljno političkoj orijentaciji cele zemlje i da će se preuzete obaveze od međunarodne zajednice poštovati i dalje.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu