SMENA MILA U TIVTU POSLE ČETVRT VEKA: Kao i na parlamentarnom tako i na lokalnom nivou izbori doneli slom DPS

M. SEKULOVIĆ

01. 09. 2020. u 11:48

SMENA DPS Mila Đukanovića u Tivtu i Andrijevici, a moguće i u Kotoru, epilog je lokalnih izbora u pet opština u Crnoj Gori, u kojoj je do pre dva dana neprikosnovena po snazi partija, gotovo "utrnula" na političkoj sceni Crne Gore, i koja je uspela da osvoji vlast samo u Gusinju.

СМЕНА МИЛА У ТИВТУ ПОСЛЕ ЧЕТВРТ ВЕКА: Као и на парламентарном тако и на локалном нивоу избори донели слом ДПС

Novosti

Najprijatnije iznenađenje lokalnih izbora desilo se u Tivtu, gde je lista Narod pobeđuje - "partija nezadovoljnih građana", kako su je krstili, uspela da pobedi DPS i posle pune 24 godine smeni sa lokalnog trona.

- Tivat će promeniti lokalnu vlast koja se uvek vrtela oko DPS! Ovo je istorijski trenutak za građane Tivta - kazao je novinar Željko Komnenović, nosilac liste "Narod pobeđuje". -Bili smo autsajderi i mnogi nisu verovali u nas, čak ni mediji. Međutim, uradili smo ono što niko nije očekivao. Smenili smo štetočinsku vlast koja je nanela dosta štete Tivtu. Ušli smo u istoriju i drago mi je da sam ja prvi među jednakima na našoj listi. Osvojili smo 3.514 glasova oko 400 više od DPS. Očekujemo brzo formiranje vlasti jer smo, kao građanska lista, otvoreni za saradnju sa svima koji žele dobro Tivtu. Drago mi je da su građani Tivta prepoznali dobre i časne ljude, iskrene i dobronamerne koji žele dobro svome gradu.

Kako stvari stoje, ova lista, koja je osvojila 14 mandata, ispred DPS sa 12, formiraće vlast sa Bokeškim forumom koji je osvojio dva mandata sa po jednim odbornikom SDP i liste Goran Božović - "Časno za bolji Tivat".

U Kotoru je situacija prilično "zamršena", posle trijumfa DPS, koji će imati najviše mandata, ali u ukupnom zbiru koalicija "Za budućnost Kotora", "Mir je naša nacija" i "Crno na belo" uz pomoć Socijalista, gotovo su sigurni pobednici izbora.

- Sinoć je Crna Gora odlučila da nakon 30 godina pošalje DPS na smetlište istorije, tamo gde i zaslužuje da bude. To je ono što smo najavljivali mesecima iza nas, u šta smo bili ubeđeni. Rezultat je doneo potvrdu svega toga. Potpuno je sigurno da će opozicija formirati vlast. U najgoroj opciji opozicija ima 18 mandata. Demokrate će predvoditi tu koaliciju sa svojih devet mandata i 3.313 glasova - kaže prevratom smenjeni predsednik opštine Kotor Vladimir Jokić, nosilac liste "Mir je naša nacija".

U Gusinju će DPS moći sama da formira vlast, eventualno će joj trebati jedan odbornički mandat koji će bez problema naći među albanskim strankama.

ANDRIJEVICA SLAVI

POSLE devet godina vlasti DPS u Andrijevici, u nedelju veče - senzacija, koja je, doduše, najavljivana. Vlast će u ovoj opštini biti u rukama koalicija "Za budućnost Andrijevice" i "Mir je naša nacija", koje imaju 13, odnosno tri mandata, dok je koalicija DPS-SD osvojila 15 mandata, uz razliku od nekoliko desetina glasova.

- Želimo da nam budućnost zavisi od našeg rada i odnosa prema obavezama. Korupcija i kriminal ovde neće stanovati za vreme našeg mandata - saopštio nam je juče nosilac liste "Za budućnost", Željko Ćulafić.

VIJORILE SE TROBOJKE

PRVI put od kako su trobojke proterane iz Crne Gore, na zgradi Opštine Andrijevica zavijorilo se ovo znamenje. Trobojku su na zgradu postavili pobednici - članovi liste "Za budućnost Andrijevice", koji će sa Demokratama upravljati ovom opštinom naredne četiri godine, posle devetogodišnje vladavine DPS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)