DOJČE VELE: Đukanović ima dve opcije – egzil ili razdor

Tanjug

31. 08. 2020. u 10:49

CRNOGORSKI predsednik i lider DPS Milo Đukanović predugo se predstavljao kao rešenje, a zapravo je odavno postao glavni problem Crne Gore, ocenjuje nemački radio Dojče vele u oštrom komentaru u kojem navodi da Đukanović ima izbor između dve opcije - egzila ili stvaranja daljeg razdora u zemlji.

ДОЈЧЕ ВЕЛЕ: Ђукановић има две опције – егзил или раздор

Foto: D. Milanović

Kako se navodi, ovaj drugi scenario bi Đukanovića mogao dovesti do sudskog ishoda, koji mu se ne bi svideo, jer mu se može desiti da mu sude upravo oni preletači koji su do maločas po njegovoj volji sudili drugima.

U komentaru se ocenjuje da je Đukanović odavno izgubio smisao za političku realnost i da je pogrešio u konfrontaciji sa crkvom i što je potcenio narastanje građanskog otpora, kao i da nije mogao da sakrije sve očigledniju korupciju i da je politizovao borbu protiv pandemije.

-Odgovor koji je verglao decenijama - krivci za sve što je kuso u Crnoj Gori jesu u imperijalnom Beogradu - više nije mogao da uveri većinu ljudi-ističe komentator DW.

Ocenjuje se takođe da se Đukanović odavno politikom bavi samo da bi zaštitio sebe, svoj klan i ogroman imetak i da bi imao imunitet zbog, kako se navodi, "grešne prošlosti - od svoje ratne uloge devedesetih, do imena u dosijeima zapadnih tužilaštva nadležnih za šverc u velikom stilu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)