DAJKOVIĆ O OTVARANJU GRANICE SA SRBIJOM: Podgorica povila rep i povukla iznuđen potez

V. K.

17. 08. 2020. u 10:37

Otvaranje granice sa Srbijom je ništa drugo do iznuđen potez zbog katastrofalne sezone, ali i dramatične postsezone koja tek treba da usledi, kazao je za “Novosti” analitičar mr Vladislav Dajković.

ДАЈКОВИЋ О ОТВАРАЊУ ГРАНИЦЕ СА СРБИЈОМ: Подгорица повила реп и повукла изнуђен потез

Vladislav Dajković / Novosti

On ocenjuje da je već sada svima jasno da Crnu Goru očekuje užasno teška jesen i zima jer, kao što je poznato, desetine hiljada ljudi prežive drugi deo godine isključivo zahvaljujući onome što zarade tokom leta.

- Nakon šamara koji je stigao od Rusije u pogledu zabrane letova ka Crnoj Gori, naša vlast je snishodljivo i gotovo mizerno odlučila da povije rep i otvori granicu sa Srbijom, po principu - daj šta daš - rekao je Dajković.

Po njegovim re3čima, Srbija je po ko zna koji put pokazala širinu i recipročnim otvaranjem svoje granice prihvatila ruku koja je često kidisala na nju, pogotovo poslednjih meseci.

- Najzad, i u ovom slučaju se pokazalo: Crnoj Gori nema života bez Srbije, i tu ne vidim ništa loše, naprotiv. Koliko se god pojedinci trudili da nas razdvoje, dok god ima i jednog čoveka u Crnoj Gori koji neće da proda svoje pretke, Crna Gora i Srbija će biti dva oka iste glave - naglašava Dajković.

Crna Gora je pre dva dana otvorila granice za državljane Srbije, Bosne i Hercegovine i Albanije, a omogućen je ulazak i rezidentima SAD uz odgovorajući PCR ili ELISA test.

Nema gužvi na prelazima koji iz Srbije vode ka Crnoj Gori, osim što su živnuli kontakti žitelja pograničnih opština sa obe strane međe, uz kamiondžije koje obavljaju tranzit.

Izostale su kilometarske kolone turista koje su minulih godina hrlile ka crnogorskoj obali. Upravo zatvaranje granica zbog pandemije virusa korona loše se odrazilo na turističku privredu, jer sezona koja polako izmiče beleži veliki minus u poslovanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije