BESPLATAN PROLAZ KROZ SOZINU? Dve godine u Crmnici čekaju odluku

B. DABIĆ

10. 08. 2020. u 15:00

INICIJATIVE da se meštanima Crmnice koji su radno angažovani u Baru omogući besplatan prolaz kroz tunel “Sozina“ aktuelna je već dve godine.

БЕСПЛАТАН ПРОЛАЗ КРОЗ СОЗИНУ? Две године у Црмници чекају одлуку

Foto: B. Dabić

Lokalni izbori u Baru 2016. podstakli su inicijativu koja još nije realizovana. Parlamentarni izbori koji su na pragu su aktuelizovali benefit za Crmničane.

Na području Crmnice i zaseoka živi oko 1.200 stanovnika. Cena putarine kroz tunel Sozina za putnička vozila košta 2,5 evra, u jednom pravcu. Besplatan prolaz kroz tunel za domaćinstvo bi značio uštedu na mesečnom nivou oko 150 evra.

Predsednik mesne zajednice Crmnica Tomo Ukšanović naglasio je važnost rešavanja dugo čekane inicijative da se meštanima Crmnice koji su radno angažovani u Baru omogući besplatan prolaz kroz tunel “Sozina”.

-Uz podršku Opštine Bar, u saradnji sa preduzećem Monteput, nakon više godina koliko traje ova inicijativa, konačno smo u prilici da Crmničanima koji su zaposleni u Baru obezbijedimo besplatne karte za prolaz kroz tunel “Sozina”. Na sastanku odbora mesne zajednice uvrdili smo kriterijume za dobijanje besplatnih karti, a to su da lice ima prebivalište u Crmnici, a da je zaposleno u Baru. Sa izdavanjem kartica počeće se u septembru. Ovo je značajan pomak i na ovaj način meštanima Crmnice biće smanjeni troškovi prevoza do njihovih radnih mesta - najavio je Ukšanović.

Crmnica, obuhvata jednu trećinu teritorije opštine Bar. Retko koje seosko područje Crne Gore ima takve razvojne mogućnosti za poljoprivredu i turizam kao ovaj kraj u barskoj opštini.

U Crmnici se povećava proizvodnja grožđa i vina, i ostale zdrave hrane, a meštani razvijaju i seoski turizam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)