OŽENIO SE BRATANAC VLADIKE AMFILOHIJA: Venčanju prisustvovao i ambasador Srbije u Podgorici dr Vladimir Božović (FOTO)

V. K.

09. 08. 2020. u 19:52

AMBASADOR Republike Srbije u Crnoj Gori dr Vladimir Božović prisustovao je slavi sv Pantelejmona u istoimenom manastiru u Moračkom selu Bare Radovića kao i venčanju Mitropolitovog sinovca Bratoljuba i rođene Vrščanke državljanke RS Marine.

ОЖЕНИО СЕ БРАТАНАЦ ВЛАДИКЕ АМФИЛОХИЈА: Венчању присуствовао и амбасадор Србије у Подгорици др Владимир Божовић (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

On im je tom prilikom čestitao današnje slavlje i sklapanje braka. Ambasador Božović je rekao i da je ovaj svečani čin simbol neraskidivog jedinstva "prijateljstva i bratsva Srbije i Crne Gore".

Foto: Privatna arhiva

- Uprkos virusu i zatvorenim granicama ljubav je pobedila kao što će Hristolika ljubav uvek pobediti.

Mladencima je poželeo sreću, divan porod i decu koje će vaspitavati u duhu pravoslavlja, svetosavlja i istinske bratske ljubavi i sloge na temeljima Njegoševske i svetopetrovićke Crne Gore.

Foto: Privatna arhiva

Ambasador je zahvalio Mitropolitu na svoj dosadašnjoj Arhipastirskoj i arhijerejskoj službi na dobrotit Crne Gore i srpskog naroda rekavši da je simbolika i mlada koja dolazi iz srpskog Banata gde je On nekada bio Vladika dokaz njegove pastirske ljubavi i brige.

Ambasador je pozdravio sve Radoviće i njihove goste i poželio im da grade najbolje bratske i prijateljske odnose između Srbije i Crne Gore mudrošću,verom prađedovskom i sledeći svoje slave pretke koji su i živote davali za te ideale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

HAOS U RIMU! Novak Đoković gleda i ne veruje šta se dešava