OBRAZ I NAROD PREČI OD STIPENDIJE: Maja iz Pljevalja odbila 50.000 evra jer “NEĆE pare od vlasti koja ZATIRE SRPSTVO i PRAVOSLAVLJE!

05. 08. 2020. u 22:13

PLjEVLjAKINjA Maja Čabarkapa, doktorant mikrobiologije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, raskinula je Ugovor o dodeli stipendije za doktorska istraživanja vredan više od 50 hiljada evra!

ОБРАЗ И НАРОД ПРЕЧИ ОД СТИПЕНДИЈЕ: Маја из Пљеваља одбила 50.000 евра јер “НЕЋЕ паре од власти која ЗАТИРЕ СРПСТВО и ПРАВОСЛАВЉЕ!

Foto: Privatna arhiva

Kako je istakla, ne želi na bilo koji način da ima vezu sa vlašću koja zatire srpski narod i pravoslavlje. O ovoj odluci obavestila je ministarku nauke, Sanju Damjanović. Pismo prenosimo u celosti.

-Poštovana gospođo Damjanović,

Silom prilika bila sam prinuđena da propratim društveno-političke prilike u Crnoj Gori. Tako, već jedno mesec i po-dva aktivno pratim aktuelna dešavanja, a onda sam samoinicijativno proučila i sastav trenutne Vlade i višedecenijski način odlučivanja/delovanja, te rad parlamenta od 7. novembra 2016. na ovamo. Nažalost, ustanovila sam diskriminaciju, narušavanje osnovnih ljudskih prava i nedemokratičnost/apsolutizam.

Sve bi ovo možda nekako bilo i „podnošljivo i „fair game“ da nisam primetila i opasne, agresivne, javne i krajnje bezobrazne satanističke tendencije i rituale orkestrirane od strane vladajuće garniture. Sporni „Zakon o slobodi veroispovesti“ je samo vrh ledenog brega. Meni je zaista žao da primetim da ste i Vi deo svega toga – pobornik ili neko ko sve to prećutno podržava, jeg Vas prevashodno cenim kao stručnjaka ali i Vaš rad u okviru Ministarstva.

Ograđujem se od delovanja trenutne vlasti u Crnoj Gori

Kao Srpkinji, vernici SPC ali i Crnogorki i kosmopoliti meni moja duhovnost, čast, ljudsko dostojanstvo, razum i patriotizam ne dozvoljavaju da imam bilo kakve veze sa svim tim, niti da prećutno gledam i samim tim sudelujem u pokušajima zatiranja mog srpskog naroda i mog pravoslavlja u ovoj državi. Dakle, ograđujem se od delovanja trenutne vlasti u Crnoj Gori, i obaveštavam Vas da raskidam Ugovor (effective immediately) o dodeli stipendije za doktorska istraživanja u Crnoj Gori potpisan 02.12.2019. godine, između Ministarstva nauke Crne Gore, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i mene, a čiji je ukupni bruto iznos 52 560 evra. Doktorske studije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore neću prekidati, jeg smatram da za tim nema potrebe.

Želim Vam svako dobro u daljem životu i radu - poručila je Čabarkapa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (15)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024