SMANjENjE PLATA FUNKCIONERIMA: Predsedniku opštine Bar duplo manja plata nego administratoru

B. Dabić

20. 07. 2020. u 15:01

СМАЊЕЊЕ ПЛАТА ФУНКЦИОНЕРИМА: Председнику општине Бар дупло мања плата него администратору

Foto: B. Dabić

PREDSEDNIK opštine Bar Dušan Raičević primiće za jun najnižu platu od svih javnih funkcionera u opštini Bar.

Zarade svih javnih funkcionera  su objavljene na  sajtu. 

Uvidom u  spisak javnih funkcionera i njihovih zarada,  predsednik opštine Bar Dušan Raičević prmiće platu za jun umanjenu za 50 %, u iznosu od 597,70 evra.

Najveću platu u opštini Bar ima glavni administrator. Njegova plata za jun je 1.304,17 evra.

Krajem aprila Vlada je najavila smanjenje plata funkcionerima koji su u okviru grupe A i B u Zakonu o zaradama u javnom sektoru za 50 odsto.

tu grupu spadaju premijer, predsednik, njihovi savetnici, predsednici sudova i tužilaštava, direktori Agencija, šefovi kabineta.

To je u okviru drugog  paketa mera za pomoć građanima i privredi u ublažavanju posledica izazvanih pandemijom korona virusa.

Drugi paket  obuhvata podršku privredi i zaposlenima za više hiljada preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća u kojima radi više od 100.000 zaposlenih. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Equalizer 3

20.07.2020. 15:52

Đe su sad ti vrli zapadni prijatelji, za Hrvatsku izdvajaju 7.5 mld novonaštampanih evra za saniranje posledica pandemije u turizmu a Montenegro bi trebalo da dobije barem 400,500 mil evra pomoći procentualno, čisto sumnjam da ce ista dobiti jer nisu kao član eu. Putuj evropo!

Mještanin Bara

20.07.2020. 18:53

Sramota je da predsjednik Opštine ima platu 500 eura, još pored toliko posla za vrijeme korone, a drugi funkcioneri ćute i krčme. Ovo treba da zna narod.