Meljine: Zaaženi pacijent nije bio smešten u bolnici

Novosti online / V. V.

06. 07. 2020. u 08:19

Meštani Herceg Novog u kome je šestoro obolelih od korone proteklih dana su dodatno bili zabrinuti zbog informacije da je u Opštoj bolnici Meljine bio smešten pacijent kod koga je naknadno potvrđen korona virus. Iz menadžmenta su kasno u nedelju saopštili da pacijent nije bio hospitalizovan u ovoj ustanovi već je po uputu izabranog doktora ambulantno obrađen u hirurškom kabinetu zbog povrede.

Мељине: Заажени пацијент није био смештен у болници

Foto: V. V.

- I pacijent i medicinsko osoblje u smeni nosili su maske te je kontakt niskog rizika. Iz predostrožnosti ipak je medicinsko osoblje, lekar i tri medicinska tehničara, testirano i nisu na poslu. Sporno je što pacijent prilikom dolaska u bolnicu nije naveo podatak o prethodnom kontaktu sa KOVID-19 pozitivnom osobom. Naknadno je potvrđeno da je i sam pacijent pozitivan-saopštili su iz Bolnice.

Hirurško odeljenje nije obustavilo prijeme a kako navode i sva druga odeljenjai službe u bolnici rade.

- Do sada su svi pacijenti koji su zadržani na lečenju u Opštoj bolnici Meljine bili testirani bez obzira na kliničku sliku i do sada nije bilo pozitivnih nalaza, informišu iz bolnice Meljine uz preporuku građanima da smanje kontakte, dolaske u zdravstvene ustanove i da koriste maske.

Iz Doma zdravlja Herceg Novi i Službe hitne medicinske pomoći prethodna dva dana nisu upućivali pacijente na hirurško odelenje bolnice u Meljinama. Međutim, dr Olivera Elez, direktorkaBolnice, kaže da joj nije poznato da su ikada obavestili Dom zdravlja i Hitnu službu da ne primaju pacijente, bilo ambulantno bilo na hospitalizaciju.

U Herceg Novom je registrovano šest pacijenata obolelih od korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna