Kotoraninu preti doživotna robija: Američki tužilac traži drakonske kazne za šverc 20 tona kokaina u Filadelfiji

Novosti online/M. S.

17. 06. 2020. u 00:14

Državljaninu Crne Gore Vladimiru Pendi (27) iz Kotora, preti doživotna kazna zatvora zbog šverca kokaina. On je, kako je objavljeno na sajtu Ministarstva pravde SAD priznao krivicu pred sudijom Okružnog suda SAD Harvijem Bartlom, gde mu se sudi po pod optužbom za zaveru.

Которанину прети доживотна робија: Амерички тужилац тражи драконске казне за шверц 20 тона кокаина у Филаделфији

Foto: AP

Tužilac SAD Vilijam M. Meksvainobjavio je da je Penda priznao krivicu za zaveru za posedovanje najmanje pet kilograma kokaina sa namerom da ih distribuira na brodu pod jurisdikcijom SAD.

Kako se tvrdi na zvaničnom sajtu Ministarstva pravde, Kotoranin je radio kao četvrti brodski inženjer na brodu MSC Gajan, na kome je u luci Filadelfija u SAD prošle godine otkriveno 20 tona kokaina, vrednog oko 1,3 miliona dolara!

Optužnca ga tereti da se sa još nekoliko članova posade udružio iupustio u u krijumčarenje kokaina, koji su u više navrata na otvorenom moru sa glisera uz pomoć brodskih dizalica ukrcavali na bord, a potom sakrivali. Prošle godine, 17. juna, američka federalna policija icarinici otkrili su do tada rekordni tovar narkotika, a u zatvoru se našlo nekoliko pomoraca iz Crne Gore - Nenad Ilić (39) Boško Marković (37), Aleksandar Kavaja (25). Prvo su uhapšeni Crnogorac Ivan Đurašević i Tijasago Fonofave, a potom i ostali pomorci, za koje tužilac traži drakosnke kazne - do 40 godina zatvora!

- Federalni agenti pronašli su skoro 20 tona kokaina skrivenog na ovom brodu kada je stigao u filadelfijsku luku u junu 2019. godine.Tokom protekle godine, tužioci u mojoj kancelariji, zajedno sa našim partnerskim agencijama, neprekidno rade na traženju pravde u ovom slučaju u cilju zaštite našeg okruga i naše zemlje. Želimo da pošaljemo snažnu poruku kriminalcima širom sveta da Filadelfija nije sigurna luka za njihovu smrtonosnu trgovinu drogom, kazao je tužilac Meksvain.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!