SKANDAL: Rimokatolička crkva primila Miraševog vladiku u zvaničnu posetu

Novosti online

14. 03. 2024. u 14:53

LAŽNI mitropolit crnogorski Boris boravio je u višednevnoj, zvaničnoj poseti lažnoj misionarskoj Episkopiji tzv. Crnogorske pravoslavne crkve u Italiji. Boraveći u Manastiru Svetog Nikole u blizini Barija, služio je svetu liturgiju uz sveštenstvo lažne CPC u Italiji, saopšteno je iz tzv. Crnogorske pravoslavne crkve.

СКАНДАЛ: Римокатоличка црква примила Мирашевог владику у званичну посету

Foto: Printscreen/Jutjub/CDM Portal

Bojan Bojović je imao "zvanične" susrete sa gradonačelnicima u više opština u Regijama Pulja i Molize, sa kojima je razgovarao o saradnji sa svojom lažnom crkvom kao i o mogućnosti otvaranja misionarskih parohija.

Da stvar bude još i gora, Bojana (Borisa) su primili i velikodostojnici Rimokatoličke crkve, nadbiskup Alberto Trikariko i nadbiskup Migel Kastralion iz Anglikanske crkve, što predstavlja presedan da se fizička lica koja se maskiraju u sveštenike nalaze sa predstavnicima zvanične Rimokatoličke crkve.

U svom pozdravnom govoru lažni mitropolit se osvrnuo na dugogodišnje poznanstvo sa uvaženim nadbiskupom Trikarikom i pozdravljajući sve prisutne naglasio da nas spajaju Jadransko more, duga tradicija dobrih odnosa između Crne Gore i Italije kao i Mediteranska kultura. Govoreći o italijanskoj kraljici Jeleni, koja je bila crnogorska princeza, lažni vladika Boris je sve pozdravio rekavši da je došao iz Prestonice Cetinje gde je rođena kraljica Jelena i istakao njenu hrišćansku požrtvovanost za italijanski narod.

"Na samom kraju lažni mitropolit je, naravno, pozvao sve prisutne da se pomole za Ukrajinu i ukrajinski narod jer stoje kao zid i branik cele Evrope”, stoji u saopštenju ove nevladine organizacije.

Da stvar bude još sramnija, svoju posetu će lažni vladika završiti posetom Katedrali Svetog Nikole u Bariju, gde se inače i nalaze mošti Svetog Nikole Čudotvorca.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

AKO GLASATE ZA MILOŠA JOVANOVIĆA GLASATE ZA OVE STVARI: Ukidanje Srpske, priznanje Kosova...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku