UGROŽENIMA POMOĆ VREDNA 170.000 EVRA: Milatović se zahvalio privrednicima

I. D. S.

01. 02. 2024. u 06:45

U ZNAK zahvalnosti za uspešno sprovedenu humanitarnu akciju i sakupljenih preko 170.000 evra za pomoć 2.300 ugroženih porodica, predsednik Crne Gore Jakov Milatović upriličio je prijem za predstavnike privredne zajednice.

УГРОЖЕНИМА ПОМОЋ ВРЕДНА 170.000 ЕВРА: Милатовић се захвалио привредницима

Predsednik CG

Na inicijativu Milatovića, privrednici su tokom oktobra, povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, sproveli humanitarnu akciju tokom koje je sakupljeno 134.958 evra, te sredstva vrednosti 35.600. Tom prilikom, kako je saopšteno, Crveni krst Crne Gore je obezbedio dodatnih 1.500 paketa pomoći najugroženijima, čime je postignuto da oko 3.800 porodica dobije ovu vrstu pomoći.

Milatović se u obraćanju privrednicima zahvalio na humanosti i solidarnosti koju su, kako je kazao, pokazali na delu i poručio da je ovo prva u nizu uspešnih akcija kojima se "stvari zajednički menjaju nabolje".

-Protekla akcija je najbolji pokazatelj kako saradnja u ovoj i sličnim inicijativama jača poverenje između državnih institucija i biznis sektora te stvara kvalitetnu osnovu za naše buduće zajedničke napore u rešavanju društvenih problema na korist građanki i građana Crne Gore. Svesni činjenice da je siromaštvo globalni problem na koji ni Crna Gora nije imuna, odlučili smo da ovom akcijom damo impuls i dobar primer za početak suočavanja sa ovim i brojnim drugim izazovima - naveo je Milatović.

Saopštio je da je prijemom obeležen kraj ove dobrotvorne aktivnosti, ali i početak budućeg partnerstva za stvaranje društva jednakih šansi za sve. Milatović je istakao da će institucija Predsednika i u narednom periodu inicirati ovakve aktivnosti i biti pouzdan partner u ovakvim i sličnim akcijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)