SPAJIĆ PREDLAŽE ODLAGANJE POPISA: Predložiću da počne 3. decembra

B. DABIĆ

29. 11. 2023. u 16:32

PREMIJER Crne Gore Milojko Spajić kazao je da danas u Baru da će skupštinskoj većini predložiti odlaganje popisa za četiri dana, do 3. decembra.

СПАЈИЋ ПРЕДЛАЖЕ ОДЛАГАЊЕ ПОПИСА: Предложићу да почне 3. децембра

Foto B. Dabić

Spajić je  poručio je da nema razloga za odlaganje popisa stanovništva, ali je spreman da ponudi odlaganje početka popisa za četiri dana. On će danas da razgovara sa parlamentarnom većinom, te da je spreman DPS-u da pošalje ponudu da se popis odgodi za četiri dana do 3. decembra.

- I da vidimo da li su namere dobre, ili loše - kazao je Spajić i dodao da postoji maksimalan nivo kontrole popisa. - Svaka tačka sporazuma koji smo potpisali je do kraja ispunjena.

Kako je dodao, "Što se tiče broja popisivača, postoji traženi broj i dovoljan broj popisivača."

- Znači kada Monstat traži određeni broj, to ne znači da je taj broj apsolutno neophodan da bi se popis održao. Tako da iz Monstata ste čuli upravo na pres konferenciji da ima i dovoljan broj popisivača, tako da ne bih dalje komentarisao to. Druga stvar je specifikacija za softver, to nije bio deo sporazuma. Znači svaku, ponovno ponavljam, svaku tačku sporazuma smo do kraja ispunili. I izvršna vlast i Monstat i Skupština - naveo je Spajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)