POPLAVE U BIJELOM POLJU: Spasena žena, voda "opkolila" školu, poplavljene kuće (VIDEO)

M. SEKULOVIĆ

22. 11. 2023. u 14:46

NOVE poplave na području Bijelog Polja, drugi put ove godine, na sreću bez žrtava.

ПОПЛАВЕ У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Спасена жена, вода опколила школу, поплављене куће (ВИДЕО)

M. S

Obilne kiše su probudile Lim i pritoke, potoci su narasli u rečice, voda je opkolila zgradu OŠ "Marko Miljanov" u samom gradu u čije se dvorište tokom noći i jutra slila velika količina vode.

Zahvaljujući intervenciji radnika "Komunalnog Lim" i Službe zaštite i spasavanja u Bijelom Polju, škola još nije poplavljena. Časovi su skraćeni na 30 minuta, a đaci i deca iz vrtića, koji se nalazi u istoj zgradi, bili su primorani da odu na sporedan ulaz.

- Radnici Komunalnog Lim intervenisali su na magistralnom putu Bijelo Polje ‒ Mojkovac, u mestu Rakonje, kao i u naselju Pripčići - saopšteno je iz "Komunalnog Lim".

Kako se saznaje već ima poplavljenih i ugroženih kuća i pomoćnih objekata, a poplavljen je veliki broj imanja i voćnjaka, pored Lima. U gradu kod Auto-moto poplavljena je kuća od bujice, a iz nje je čamcem evakuisana žena, koja je spas potražila na spratu.

 

Aktiviran plan zaštite od poplava

Predsednik Opštine i rukovodilac tima za zaštitu i spašavanje Petar Smolović izdao je naredbu svim službama da aktiviraju Plan zaštite od poplava u Bijelom Polju.

-Službi zaštite i spašavanja inicirano je podizanje interventne spremnosti svih učesnika zaštite i spašavanja na teritoriji opštine u cilju zaštite stanovništva, infrastrukture, objekata i drugih štićenih vrednosti od poplava - saopšteno je iz kabineta Smolovića.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje izdao je naredbu svim službama da organizuju 24-satna dežurstva i stanje pripravnosti podignu na najviši nivo.

Građani ugroženost domaćinstava i infrastrukture mogu da prijavljuju na evropski broj za hitne slučajeve 112, gde će operateri spajati građane sa nadležnim službama.

BONUS VIDEO - NEVREME NA SEVERU CRNE GORE: Drama u Rožajama, izlili se Ibar i pritoke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)