ZAPOSLENI U POŠTI U ŠTRAJKU UPOZORENJA: Traže povećanje zarada jer ih „pojede inflacija“

V.V.

21. 09. 2023. u 14:06

ŠTRAJK upozorenja jedinstveni sindikat zaposlenih u Pošti Crne Gore organizovao je ispred više poslovnica, pa i ispred poslovnice u Herceg Novom, a jedini zahtev prema menadžmentu je uvećanje zarade za 30 odsto.

ЗАПОСЛЕНИ У ПОШТИ У ШТРАЈКУ УПОЗОРЕЊА: Траже повећање зарада јер их „поједе инфлација“

Foto:V.V.

Razlog okupljanja je sve teža materijalna situacija u kojoj se nalaze radnici, kaže poštar Radovan Pestorić.

- Inflacija nas pojede, tako da smo bili prinuđeni na ovaj korak, kako bismo na neki način skrenuli pažnju menadžmentu da izvade glavu iz peska, da se okrenu oko sebe i vide kako im žive radnici i da se stvari pokrenu sa mrtve tačke da se nešto učini povodom sve nižih primanja radnika Pošte - objašnjava Pestorić.

Prema njegovim rečima, plate zaposlenih u Pošti su znatno niže od državnog proseka.

–Plate su, a i Pošta je izašla sa tim informacijama, poštara bez minulog rada oko 545 evra, ali u to ulaze prevoz, topli obrok, regres, tako da je ona osnovna, gola plata, čak i ispod 500 evra – ističe Pestorić.

Iz menadžmenta je obećano da će razmotriti zahteve, ali radnici time nisu zadovoljni, traže konkretan odgovor.

U saopštenju Pošte Crne Gore navedeno je da rukovodstvo nije dalo negativan odgovor na zahtev za povećanje zarada. Tokom razgovora sa predstavnicima reprezentativnog sindikata Nove sindikalne organizacije Pošte Crne Gore koji su organizovani u maju ove godine, najavljeno je da će povećanje primanja biti razmotreno nakon finansijskog izveštaja za treći kvartal ove godine, nakon septembra. Informisali su i o visini zarada, od poštara dostavljača, sa srednjom stručnom spremom i koeficijentom 3.20, bez uvećanja za minuli rad – radnog staža koji prima 545,85 evra, do referenta sa visokom stručnom spremom takođe bez minulog rada čija zarada iznosi 722,91 evro.

Iz menadžmenta su zamolili zaposlene na strpljenje i razumevanje, jer je, kako ističu, važno da se situacija realno sagleda i da obuhvat povećanja zarada ne ugrozi poslovanje Pošte Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu