ŠTRAJK PRE ČASOVA Nova školska godina počela je polučasovnim protestom

V.K.

04. 09. 2023. u 11:24

USELIO se žagor u crnogorske 163 osnovne škole i 51 srednju - počela je nova školska godina. Predsednik države Jakov Milatović poželeo je učenicima srećan početak školske godine apelujući na sve državne organe da u narednom periodu još posvećenije rade na stvaranju što boljih uslova za uspešan i kvalitetan obrazovni proces svih učenika i prosvetnih radnika.

ШТРАЈК ПРЕ ЧАСОВА Нова школска година почела је получасовним протестом

V.K.

Nažalost, razdragana dečja lica zasenio je jednosatni štrajk upozorenja prosvetnih radnika, kojim su nadležnima poslali nimalo vedru poruku. Predsednik Milatović je naveo da je upoznat sa zahtevima Sindikata prosvete i štrajkom.

Plate

MINISTAR prosvete Miomir Vojinović saopštio je da je materijalni status prosvetara značajno poboljšan i da će plate od 1. januara iznositi više od 900 evra. Kada je reč o nasilju u školama, ministar je podsetio da je otvorena linija preko koje je moguće prijaviti takve slučajeve tokom celog dana.

- Očekujem da će se sporna pitanja dalje rešavati u najboljem interesu našeg obrazovnog sistema - poručio je Milatović.

Predsednik Sindikata prosvete Radomir Božović saopštio je da štrajk ukazuje na loš odnos države prema prosvetnim radnicima i na sve prisutniju politizaciju, i da u fokusu njihovih problema prvi put nisu socijalne teme i zarade. Sindikalci ističu nezadovoljstvo zapošljavanjem kadrova, ali i izborom direktora po političkoj liniji. Pored navedenog, prosvetari ukazuju na sve veću prebukiranost i nebezbednost zaposlnih na poslu, kao i nedostatak minimuma prava, te nemotivisanost kadra da daju maksimalni učinak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)