DRAMA NA ULCINJSKOJ PLAŽI: Dete (4) oduvao vetar i odvukao na pučinu

B. DABIĆ

21. 08. 2023. u 22:54

NA ulcinjsoj Velikoj plaži danas je spašen četvorogodišnji dečak. Dete je bilo na dušeku i istočni vetar ga je odvukao na pučinu.

DRAMA NA ULCINJSKOJ PLAŽI: Dete (4) oduvao vetar i odvukao na pučinu

Foto: Uprava pomorske sigurnosti

Dežurni spasilac  Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, Edis Sijarić je primio informaciju da je sa plaže Noki Beach, na ulcinjskoj  Velikoj  plaži   jak istočni vjetar odvukao na pučinu blizu Krša od Đerana četvorogodišnje dete,  koje se nalazilo na gumenom dušeku. Plivači su pokušali da doplivaju do ugroženog deteta, ali morske jake struje im u tom trenutku nisu dozvoljavale, te se dušek udaljio od obale približno tri km ka Adi Bojani, naveo je načelnik službe traganja i spasavanja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Žarko Lukšić.

Prema rečima Lukšića, hitnom upotrebom specijalnog spailačkog skutera UPSUL, spasioc Sijarić je za samo nekoliko minuta došao do detata na dušeku i evakuisao uz asistenciju Enesa Skenderovića koji je krajnjim snagama uspio da dopliva.

Sama akcija spašavanja je trajala 15-tak minuta od prijema poziva za spašavanje.

- Opravdana je odluka UPSUL da rasopredi jedan specijalni skuter na Veliko Plaži. Do sada  je 10-ak kupača spašeno utopljavanja, naveo je Lukšić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave