HAPŠENJE I POTRAGA ZBOG UTAJE POREZA U CRNOJ GORI: Utajili milion evra poreza?!

Марија Стевановић
Marija Stevanović

08. 08. 2023. u 12:14

SLUŽBENICI Regionalnog centra bezbednosti „Centar“ – Odeljenja bezbednosti Podgorica su u saradnji sa Upravom prihoda i carina, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podneli krivičnu prijavu protiv šest fizičkih i tri pravna lica, od kojih je jedna osoba lišena slobode, zbog sumnje da su izvršili krivično delo utaja poreza i doprinosa i tim radnjama pričinili štetu budžetu Crne Gore od skoro milion evra, saopštila je uprava policije Crne Gore.

ХАПШЕЊЕ И ПОТРАГА ЗБОГ УТАЈЕ ПОРЕЗА У ЦРНОЈ ГОРИ: Утајили милион евра пореза?!

Foto: Printscreen

Podgorička policija je danas lišila slobdode R. G. (72), državljanina Crne Gore, dok je za pet lica: D. B. (34), D. M. (41), M. B. (43), O. Š. (54) i J. M. (42), koja se nalaze u bekstvu, raspisana potraga.

Osobe za kojima policija traga su državljani Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, od kojih se četiri ne nalaze u Crnoj Gori.

Sumnja se da su M. B. (43), D. B. (34) i O. Š. (54), ovlašćena lica u pravnom licu ''Monte kvant'' d.o.o i J. M. (42), ovlašćeno lice u pravnom licu ''Elektro tim'' d.o.o, počinila krivično delo koje im se stavlja na teret, na način što su u periodu od 2018. do 2021. godine primili faktura koje su izdate od pravnog lica ''PPS'' d.o.o u ukupnom iznosu od 2.880.905 evra i proknjižili ih u svom knjigovodstvu. Po tom osnovu su izvršili prenos novca na žiro račun pravnog lica ''PPS'' d.o.o u iznosu od 2.205.762 evra, a sve po osnovu fiktivno prikazanih poslovnih odnosa.

Navedeni novac je nakon podizanja sa žiro računa pomenutog pravnog lica po osnovu navodnih materijalnih troškova R. G. vraćao u gotovini uplatiocima, umanjen za proviziju koju je uzimao za učinjene usluge. Policija je tokom izviđaja došla do sumnje da je R.  G. u pravnom licu ''PPS'' d.o.o bio stvarni vlasnik, a u CRPS-u se kao osnivač i izvršni direktor vodio D. M., kažu iz policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)