U PUCNJAVI NA SVADBI DEVOJKA RANJENA U NOGE: Detalji incidenta u Pljevljima, uhapšene četiri osobe

M. D.

05. 06. 2023. u 14:20

ČETIRI osobe iz Pljevalja, F.Ć., G.Ć., S.O. i V.V. privedene su zbog incidenta koji se juče dogodio na svadbenom veselju u Pljevljima kada je ranjena devojka N.K. iz tog grada.

У ПУЦЊАВИ НА СВАДБИ ДЕВОЈКА РАЊЕНА У НОГЕ: Детаљи инцидента у Пљевљима, ухапшене четири особе

Foto: M.D.

Policijski službenici CB Pljevlja lišili slobode S.O. (31), V.V. (61), G.Ć. (60) i F.Ć. (31), svi iz Pljevalja, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija a u vezi incidenta na svadbi koji se desio u nedelju kada je ranjena  devojka N.K. iz tog grada.

Iz policije su saopštili da su u nedelju oko 14.00 časova obavešteni, od strane Hitne medicinske pomoći Pljevlja da je na ukazivanje lekarske pomoći pristiglo lice N.K. iz Pljevalja sa povredama u predelu donjih ekstremiteta nastalim usled upotrebe vatrenog oružja.

– Službenici policije su u koordinaciji sa postupajućim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, izvršili uviđaj lica mesta i utvrdili da je prilikom proslave svadbenog veselja ispred porodične kuće G.Ć. (60) iz Pljevalja došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane više nepoznatih lica gde je, kako se sumnja, jedan od projektila ispaljen u asfaltnu podlogu nakon čega su usled rikošetiranja fragmenti od projektila povredili N.K. i naneli joj teške telesne povrede u predelu donjih ekstremiteta u vidu prostrelne rane sa oštećenjem koštanih struktura desne noge, dok je u predelu leve noge zadobila povrede u vidu ustrelne rane, navedeno je iz policije dodajući da identifikovali lica koja su na navedenoj lokaciji prilikom svadbenog veselja upotrebljavala vatreno oružje.

- Shodno naredbi Osnovnog suda u Pljevljima izvršen je pretres stana i drugih prostorija na dve lokacije.Policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke Crvena Zastava M-57, kalibra 7,62 mm bez municije, revolver Magnum 357 bez municije, kao i dva komada “gasnih” pištolja marke Zoraki 2918TD i Ekol Firat Magnum 9mm, navode iz policije.

Iz policije kažu da je tokom ovog izviđajnog postupka, prikupljeno više obaveštenja od građana – svedoka događaja, izuzet je veći broj predmeta i tragova od učesnika događaja, kao i sa lica mesta, dok je oduzeto vatreno oružje upućeno radi veštačenja Forenzičkom centru u Danilovgradu.

- Postupajući tužilac će nakadno, nakon prikupljanja dodatnih obaveštenja i analize svih dokaza, izvršiti pravnu kvalifikaciju krivičnog dela učinjenog na štetu N.K. u pravcu procesuiranja neposredenog izvršioca krivičnog dela - kazali su iz policije.

O stanju ranjene oglasili su se iz Bolnice u Pljevljima.

- Pacijentkinja nije životno ugrožena i njeno zdravstveno stanje je stabilno – kazali su nam u pljevaljskoj bolnici, ne želeći da nam daju više detalja o samim povredama pravdaći to da ne bi ugrozili istragu koja se vodi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)