HUMANO, LEPO I KORISNO: "Hercegnovski modni kutak" daruje maturske haljine

V.V.

22. 05. 2023. u 14:52

MATURSKE večeri donose mnogo radosti, ali i brige, posebno kada roditelji za svečane toalete, obuću, šminku, frizuru, treba da izdvoje pozamašne sume novca iz sve skromnijih kućnih budžeta. Da olakšaju porodicama i umnože radost postarali su se u hercegnovskoj NVO “Zrak sunca“ . Maturantkinjama poklanjaju haljine kreirane u njihovoj radionici „Hercegnovski modni kutak“.

ХУМАНО, ЛЕПО И КОРИСНО: Херцегновски модни кутак дарује матурске хаљине

FOTO: V.V.

Udruženje roditelja dece i omladine sa teškoćama u razvoju „Zrak sunca“ već četiri godine ima radionicu „Hercegnovski modni kutak“ u kojoj izrađuje i dorađuje maturske i svečane haljine, objašwava predsednica Ljiljana Krstić.

- To je jedinstvena radionica, ne samo u Herceg Novom, nego i u Crnoj Gori, jer nijedna NVO se ne bavi onim što mi radimo. Sve je pokrenuto sa željom da devojke sa invaliditetom koje okupljamo u ovoj NVO naučimo veštinama koje im mogu koristiti i postati njihovo zanimanje, shodno njihovim mogućnostima. To je bio jedan od razloga osnivanja „Hercegnovskog modnog kutka“. Dalje smo želeli da obradujemo sve one koji ne mogu sebi da priušte svečanu haljinu za matursko veče, a nažalost, danas je sve više takvih porodica. Prepoznali smo taj problem i odlučili da poklonimo deo haljina, a ako treba i sve, priča Ljiljana.

FOTO: V.V.

Sa prošlogodišnje modne revije  

Haljinama će nagraditi najbolje učenice svih hercegnovskih osnovnih i srednjih škola, devojke iz socijalno ugroženih porodica i iz Dečjeg doma „Mladost“ u Bijeloj.

-  Naše haljine zainteresovani mogu da kupe i time pomognu delovanje radionice i obezbede njenu samoodrživost, podseća Krstić.

U Udruženju organizuju i modne revije, a poziv devojkama da ih posete i odaberu haljine koje im se dopadaju uvek je otvoren, poručuju iz "Hercegnovskog modnog kutka".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024