PREŽIVELA ČUDOM: Crnogorci spasli devojku (17) na Atlantskom okeanu - na dasci, u kupaćem kostimu, provela skoro 24 časa (FOTO)

B. DABIĆ

17. 04. 2023. u 20:53

SREĆU je imala maloletna devojka (17) koju su od ćudi Atlantskog okeana spasli članovi posade teretnog broda, kojim zapoveda kapetan iz Bara Željko Boljević.

ПРЕЖИВЕЛА ЧУДОМ: Црногорци спасли девојку (17) на Атлантском океану - на дасци, у купаћем костиму, провела скоро 24 часа (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Na pravoslavni Vaskrs vest dana u Portugaliji je bila da je nakon 20 sati traganja za 17 –godišnjom Erikom, drama imala srećan kraj. Naime, sedamnaestogodišnja devojka, nestala u moru, na dasci za veslanje, kod Praja do Koeljo, Algavre, pronađena je živa, "desetinama milja od mesta gde je nestala”. Devojku iz Azeitaoa (okrug Setubal), spasao je trgovački brod u prolazu.

- Vetar i struje su dasku na kojoj je bila devojka odneli 25 milja od obale. Članovi naše posade su je primetili, poslednjim atomima snage tražila je pomoć. U spasavanju su učestvovali prvi oficir palube Aleksandar Antović iz Crne Gore i drugi oficir Di Konstanco Đovani Batista iz Italije. Devojka je bila svesna, ali smrznuta, jer je skoro 24 sata provela na dasci na Atlantskom okeanu. Na brodu smo joj ukazali prvu pomoć, utoplili je, dali  napitke, hranu, toplu odeću - ispričao je kapetan željko Boljević.

Kapetan Boljević ističe zadovoljstvo što su uspeli da spasu mladi život. 

- Koliko smo oduševljeni  što smo spasili devojku, takođe, sam zadivljen i organizacijom portugalskih vlasti. Kada sam obavestio njihov centar u Lisabonu, za nepun sat stigao je helikopter, policijski patrolni brod, u blizini je bio i vojni brod. Devojka je helikopterom transportovana u portugalsku bolnicu Faro - kazao je kapetan Boljević, iskusni pomorac u čijoj matrukuli je upisano 35 godina duge plovidbe, od toga je 27 kapetan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024