NAPAD NA TINEJDŽERE IZ BIH: Teško povređeni dečak u bolnici, u Baru ogorčeni - hitno procesuirajte maloletne huligane

B. DABIĆ

16. 04. 2023. u 22:16

ČELNICI Opštine Bar osudili su nasilničko ponašanje grupe maloletnika iz Bara koji su naneli telesne povrede maloletnim sportistima iz AK Sarajevo tokom priprema u Crnoj Gori.

НАПАД НА ТИНЕЈЏЕРЕ ИЗ БИХ: Тешко повређени дечак у болници, у Бару огорчени - хитно процесуирајте малолетне хулигане

foto: B.D.

 Uz izvinjenje u ime građana Bara, mladim sportistima iz Sarajeva poželeli su brz oporavak,i apelovali   državnim  institucijama da hitno procesuiraju i sankcionišu vinovnike incidenta.

 Povodom incidenta u Baru u kojem su povređena dva maloletna mladića iz Sarajeva, predsednik Opštine Bar Dušan Raičević uputio je javno izvinjenje.

- U ime Opštine Bar, svih građana Bara i svoje lično ime upućujem javno izvinjenje mladićima iz Sarajeva koji su sinoć povređeni u incidentu u našem gradu, njihovim porodicama kao i AK “Sarajevo” čiji su ovi mladi sportisti članovi. Koristim priliku da snažno osudim ovaj incident i huligansko ponašanje neodgovornih pojedinaca, čije necivilizovano i nečojsko ponašanje nije prava slika Bara već njihovog iskrivljenog odnosa prema stvarnosti - naveo je predsednik Opštine Bar Dušan  Raičević.

Bar je, kako dodaje, grad u kojem sve različitosti vekovima žive zajedničkim životom, a naše društvo, prihvatajući jedni druge, čvrsto je utemeljeno na duhu kosmpolitizma.

- Naročito bliske veze Bar ima sa Sarajevom, gradom sa kojim smo uspostavili i pobratimske veze, i uveren sam da će naše prijateljstvo biti jače od ovakvih izolovanih incidenata i neodgovornog ponašanja pojedinaca - naveo je Raičević i podsetio  da upravo AK “Sarajevo” više od 20 godina dolazi na pripreme u Bar, te da je ovo prvi incident koji se desio, a uveren je i poslednji.

Raičević je pozvao nadležne institucije “da hitno procesuiraju odgovorne za ovaj nemili događaj i pravično ih sankcionišu zbog napada na maloletnike, te da sačuvaju Baru  ugled mirnog mesta otvorenog za sve​, kakav je Bar uvek i bio”.

Predsednik Skupštine opštine Bar i predsednik Opštinskog odbora Socijaldemokrata Bara, Branislav Bane Nenezić izrazio je žaljenje i uputio izvinjenje povodom sinoćnjeg napada na dva maloletnika iz Bosne i Hercegovine, koji se dogodio u barskom naselju Šušanj.

- Izražavam duboko žaljenje zbog ovoga što se desilo u našem Baru. Veliko izvinjenje i mladim sportistima i njihovim porodicama, ovo nije Bar, grad koji u svom “genu” ima multietničnost, multinacionalnost - naveo  je Nenezić i mladim sportistima iz Sarajeva poželeo brz oporavak.

U incidentu koji se dogodio u subotu veče povrede su zadobila dva maloletna atletičara iz Sarajeva, od 14 i 17 godina. Četvorica Barana su napala dvojicu Sarajlija, a jednom od njih lekari su konstatovali teške  telesne  povrede - prelom nosa i vilične kosti. On je transportovan u Klinički centar Crne Gore, gde je hospitalizovan. Povrede je zadobio i njegov klubski drug.

Policija je identifikovala  četvoricu maloletnika iz Bara koji su napali  maloletne strane državljane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove