OGLASILA SE DANICA CRNOGORČEVIĆ: Imala samo jednu poruku za Mila

Novosti online

04. 04. 2023. u 14:55

PEVAČICA Danica Crnogorčević nedavno se našla na meti kritika nakon što je otpevala svoju verziju crnogorske himne čiji tekst datira iz davne 1863. godine.

ОГЛАСИЛА СЕ ДАНИЦА ЦРНОГОРЧЕВИЋ: Имала само једну поруку за Мила

Foto: Printskrin Jutjub

Naime, ona je numeru izvela sa nešto drugačijim tekstom koji govori o zajedničkoj junačkoj prošlosti i bratstvu Srbije i Crne Gore.

U izmenjenom tekstu koji je Danica pevala nije bilo uvredljivih delova koji se tiču crnogorske nacije, pa je pevačica etno-muzike u spornoj i izmenjenoj verziji otpevala “jedina si za slobodu ti ostala srpskom rodu”.

Međutim, nekima se ova verzija pesme nije dopala, zbog čega je postojala mogućnost da će biti kažnjena novčanom kaznom u iznosu od čak 20.000 evra.

Kasnije se tim povodom oglasila i sama Danica.

- U povratku iz Republike Srpske sam pročitala ovu vest. Mislila sam da će ovo biti samo nešto prolazno, ali nije tako. Ljudi, ovo je nedelja kada proslavljamo Hristovo rođenje, Božić, ajde da bar ovih nedelju dana sakrijemo tu mržnju. Pa ćemo se posle tužiti i svađati i da se mirimo ako Bog da - rekla je pevačica i dodala:

- Ono što mogu da kažem o toj himni i oni znaju, ali vole da budu čitani pa zato tako pišu. Ta himna datira još od 1863. godine, odnosno 1864. godine i postoji puno pisanih arhivskih tragova te himne. Generalno je to što sve parohije u Crnoj Gori znaju. Apsolutno nemaju osnova za bilo kakve službe, ali dobro.

Kao što je poznato, juče su u Crnoj Gori održani predsednički izbori na kojima je pobedu odneo Jakov Milatović, čime je okončana tridesetogodišnja vlada Mila Đukanovića.

Danica Crnogorčević se nakon toga oglasila na Instagramu i objavila niz storija u kojima je čestitala Crnoj Gori na „oslobođenju“.

„Srećna sloboda, moja Crna Goro“, napisala je ona uz snimak na kom izvodi numeru „Veseli se, srpski rode“.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)