PORED LIMA VESELI SE SRPSKI ROD: Neopisivo slavlje u Beranama, ''pretplaćenim'' na pobede nad Đukanovićem (FOTO/VIDEO)

M. SEKULOVIĆ

02. 04. 2023. u 23:45

UZ CRNOJ Gori i u Beranama, čiji građani su prvi pre devet godina svrgli režim Mila Đukanovića sa lokalne vlasti, samo dobro upućeni u zbivanjima, očekivali su ovako ubedljivu Jakova Milatovića, koji je u gradu na obalama Lima deklasirao Đukanovića, pobedivši ga sa čak 7.500 glasova razlike, što je neverovatna pobeda s obzirom na veličinu biračkog tela.

ПОРЕД ЛИМА ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОД: Неописиво славље у Беранама, претплаћеним на победе над Ђукановићем (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: M. S.

- Veseli se srpski rode...Lijte kiše Limske vode, Milo ode, Milo ode, odjekivalo je pred štabovima Pokreta Evropa sad, SNP i DF, smeštenim na udaljenosti od desetak metara... Pristalice ove tri grupacije sa trobojkama Stare Crne Gore i Srbije nakon vatrometa, ali i rafala koji su parali noć iznad uzavrelog grada, uputili su se praćeni trubačima u glavnu gradsku ulicu - Igumana Mojsija Zečevića, gde slavlje traje i polako se seli u brojne lokale u ovoj i okolnim ulicama.

Beranci su ponosni na sVoje jedinstvo, jer su bez obzira na sve političke razmirice, trvenja i nadaleko čuvenu crnogorsku pizmu, skupili redove i uprkos pritiscima, počev od dolaska ''patriotske dijaspore'', pa preko radnji koje bi trebalo da konačno vidi tužilaštvo, ostvarili pobedu nad ''gospodarom'' one manje Crne Gore i to na svakom biračkom mestu! Nema sumnje, podatak za Ginisa...

Pobeda Milatovića u Beranama je znatno doprinela velikom uspehu Milatovića, nakon ''čudnih'' preokreta u nekim sredinama na severu Crne Gore, posebno u Bijelom Polju.

U ovom gradu, jednoj od retkih sredina gde Đukanovićeva DPS ima lokalnu vlast, građani koji su podržali Jakova Milatovića slave pad Đukanovića u kilometarskim kolonoma automobila...

BONUS VIDEO - CRNA GORA SE OPRAŠTA OD MILA: Slavlja uz vatromet u Podgorici, Baru, Pljevljima...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)