Rumija oduševila skajraning reprezentativce Srbije i Crne Gore

B. DABIĆ

30. 03. 2023. u 15:28

U SKLOPU priprema za Evropsko prvenstvo skajraning reprezentacije Srbije i Crne Gore boravile su u barskoj opštini.

Румија одушевила скајранинг репрезентативце Србије и Црне Горе

TO Bar

Zaleđe grada pod Rumijom ispunilo je očekivanja kada su u pitanju planinski sportovi i uslovi za aktivan turizam. Tehnički tereni, netaknuta priroda, velika visinska razlika, čiste planinske rečice i spektakularni pogled koji je jedinstven za ovu regiju. Dve obale na dlanu, Skadarsko jezero i Jadranska obala.

Reprezentativci su puni utisaka. Rumija je sjajno igralište za outdoor sportiste i avanturiste, a grad Bar poseduje prateću sportsku infrastrukturu za bazične treninge svih vrsta. Ekipi se pridružio i lokalni planinar Goran Banović. Ova poseta bila je dobra prilika za umrežavanje, razmenu iskustva i mišljenja zaljubljenika u planinu.

TO Bar

Deo ekipe je odlučio da ostane u Baru i nastavi treninge tokom celog aprila, imajući u vidu da su uslovi fenomenalni, a cene u privatnom smeštaju pristupačne. Iz Skyrunning udruženja navode da se gostoljubivost oseća na svakom koraku i da će se ekipa sigurno vraćati u naš grad.

Napravljeni su i planovi za buduću saradnju Skyrunnig asocijacije Srbije i Crne Gore i grada Bara. Rumija je veliki potencijal za skajraning i u pripremi su staze za 2024. koje sigurno mogu dobiti svijetske sertifikate. Više informacija stiže u narednim mjesecima.

Turistička organizacija opštine Bar bila je domaćin ekipi skajraning reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)