RADNICI DOMA ZDRAVLJA NASTAVLJAJU PROTEST: Nezadovoljni načinom rada i odnosom direktora

V.V.

14. 03. 2023. u 16:28

DEO zaposlenih u hercegnovskom Domu zdravlja opet je tokom pauze protestovao ukazujući na nezadovoljstvo zbog načina rada i odnosa sadašnjeg direktora prema njima, zbog uručivanja aneksa ugovora o radu i nepotrebnog premeštanja na radna mesta u drugim ambulantama ove ustanove.

РАДНИЦИ ДОМА ЗДРАВЉА НАСТАВЉАЈУ ПРОТЕСТ: Незадовољни начином рада и односом директора

Foto: V.V.

U ime zaposlenih govorila je dr Zinaida Miljković, ističući da ne protestuju protiv direktora, jer njega, kako kaže i ne poznaju. Takođe ne  štite ni bivšeg direktora i ne ulaze u posao koji je radio dve godine, jer će on sve što mu se pripisuje odbraniti na određenim mestima, ali izražavaju nezadovoljstvo, načinom rada i odnosom aktuelnog direktora prema zdravstvenim radnicima.

- To je odnos na koji mi do sada nismo naučili. Taj odnos prema zdravstvenim radnicima dobija naznake torture, represije, da ne kažem revanšizma, a ne znam po kojoj osnovi - istakla je dr Miljković.

Objasnila je i da rad sa pacijentima nije ugrožen jer se okupljaju tokom pauze, nisu u štrajku, pa nisu morali nikome ni prijavljivati okupljanje.

- Naš Sindikat kaže da nas podržava, ali da radimo protivzakonito i da moramo ići stepenicu po stepenicu. Ono što smo mi čitali, mislimo da nismo u prekršaju pa ćemo i dalje izražavati protest, ali čekamo odgovor resornog Ministarstva - kaže dr Miljković.

Prema njenim rečima zaposleni samo traže poštovanje osnovnih ljudskih prava, slobodu govora, mišljenja i neometanog rada.

Istaknuto je i na današnjem protestu da zaposelni u Domu zdravlja podržavaju kolege u Bolnici Meljine i Institutu Igalo. Na pitanje  novinara radi li ministar zdravlja smišljeno protiv Herceg Novog, Miljković kaže da to ne zna, ali se nada  da će država uraditi nešto po tom pitanju, jer ni Dom zdravlja ne može funkcionisati bez njih.

Novinare je interesovalo i da li je medicinska sestra Tamara Đučić koja se na prethodnom protestu obratila medijima, dobila otkaz, dr Miljković je rekla da misli da joj rešenje nije uručeno.

- Ona je dobila aneks ugovora u kojem piše da mora potpisati taj aneks. Ukoliko ga momentalno ne potpiše dbiće otkaz. Ukoliko potpiše prihvata premeštaj u ambulantu Bijela. Javnost mora da zna da u ambulantama rade  lekari i sestre,  nema potrebe za rotacijama. Rotiraju se kada je neko na bolovanju ili odsutan, a rotacije na 15 dana nemaju svrhu.

Miljković je informisala i da je deo radnika  ima sastanak sa direktorom Đekićem, koji ih je saslušao, ali nakon toga je počeo sa praksom ponude aneksa ugovora i premeštaja u druge ambulante. Stepen nezadovoljstva porastao je, kako kažu radnici, jer je obezbeđenje po direktorovoj naredbi zapisivalo ko je učestvovao na protestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)