PROTEST ZAPOSLENIH U DOMU ZDRAVLJA: Tu smo zbog pacijenata, a oni trpe zbog problema

V.V.

10. 03. 2023. u 15:21

Zaposleni u hercegnovskom Domu zdravlja protestvovali su danas ukazujući da „od dolaska novog vd direktora rade u strahu“. Mnogi se iz tog razloga nisu pojavili na protestu, objasnili su. Saopštili su i da su protiv nekih podnesene krivične prijave, da ministar zdravlja Dragoslav Šćekić mora da bude upoznat sa situacijom i podrži radnike.

ПРОТЕСТ ЗАПОСЛЕНИХ У ДОМУ ЗДРАВЉА: Ту смо због пацијената, а они трпе због проблема

Foto: V.V.

Medicinska sestra Tamara Đučić istakla je da su svi tu „zbog pacijenata“ a isti posao rade ko god da je direktor. Sada se međutim sestre rotiraju.

- Da li je to iz hira i zašto se upisujemo kad dolazimo, a ne upisujemo se kad izlazimo sa posla  a radimo prekovremeno, tražila je objašnnjenje  Đučić.

Prema njenim rečima u jednoj od odluka „ispisane su laži, zbog čega je pisala prigovor i tražila sastanak sa Đekićem, koji je to u više navrata odbio, čak je naredio sekretarici da ne primi prigovor“.  Slučaj je, kaže zbog toga bila primorana da prijavi Centru bezbednosti. Nekoliko dana nakon toga  dobila je aneks ugovora o radu i premeštena  u ambulantu Bijela za stalno iako je vezana za dr Krivokapić sa kojom radi 15 godina.

-Trpe i pacijenti, najviše  jer ne  možemo da radimo punom snagom, istakla je Đučić.

Prema wenim rečima sporan je i papir sa odlukom da je  zadužena za centralnu apoteku, što kako tvrdi nije tačno. Direktor, naglašava, prigovor na tu odluku nije hteo da overi  i zbog toga se obratila Centru bezbednosti.

Vd direktor Doma zdravlja, Aleksa Đekić smatra da „politika i  ovog puta upravlja ugledom jedne institucije kakva je Dom zdravlja“ a protestom je kaže itnenađen.

-Prema informacijama kojim raspolažem organizator protesta je Jovan Subotić zajedno sa predstavnicima Novske liste, koji su uporno telefonskim putem pritiskali zaposlene kao i deo glasača Demokrata. Oni su  mene telefonskim putem obavestili da  se neće pridružiti ovim protestima. Žao mi je lekara koji su izmanipulisani i dovedeni u situaciju da neko preko njih sakuplja političke poene, kaže  Đekić.

Izneo je i podatak o platama zaposlenih. Prema wegovim rečima plata izabranog doktora, koji protestuje, za decembar iznosi 2.132,83 evra bez poticaja, sa poticajem 2.860 evra.

-Za isti mesec, plata radnika sa srednjom školom iznosi 1.026,40 evra. Ako je to za protest, onda ja ne treba da budem ovde, istakao je Đekić.

Ističe i da je  svim radnicima kao i građanima  omogućen razgovor a pritisaka nema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NIJE OČEKIVAO OVO: Endi Marej traži da se zbog njega napravi presedan na Rolan Garosu