NISAM PREPREKA ZA FORMIRANJE ABAZOVIĆEVE VLADE: Miodrag Lekić o modelu prevazilaženja krize u Crnoj Gori

V.K.

09. 03. 2023. u 14:45

U PISMU upućenom liderima parlamentarne većine prvi čovek Demosa i mandatar Miodrag Lekić zatražio je informaciju ima li dovoljno podrške da se formira vlada na čelu sa Dritanom Abazovićem.

НИСАМ ПРЕПРЕКА ЗА ФОРМИРАЊЕ АБАЗОВИЋЕВЕ ВЛАДЕ: Миодраг Лекић о моделу превазилажења кризе у Црној Гори

Foto: v.k.

Lekić je rekao da neće biti prepreka da se formira vlada sa Abazovićem kao premijerom.

- Konstatujući da jučerašnji sastanak koji sam zakazao nije imao svoj završetak, još manje politički ishod, dužan sam, zbog još aktuelnog statusa mandatara, novo obraćanje kolegama. Između ostalog i zbog obaveze informisanja javnosti što, sada već i do nepristojnosti prema medijima i novinarima, i dalje izbegavam - navodi Lekić u pismu i ukazuje na najmanje četiri bitna momenta.

On je dodao da formiranje vlade sa zvanično i potpisima predloženim mandatarom nije moguće u ovom trenutku.

- Nemogućnost proističe zbog odbijanja koalicije “Crno na bijelo“ da učestvuje u tome i tako stvori potrebnu većinu od 41. Razume se, sasvim legitimno. Nije mi poznato da li se eventualno još neko u međuvremenu pridružio istom stavu. Jučerašnji sastanak je prekinut s ciljem da kolega Abazović sagleda mogućnosti pronalaženja imena poslanika koji bi u dovoljnom broju, dakle 41, podržao vladu sa njim na čelu, u parlamentu. Još nemamo do kraja tu informaciju, barem meni nije poznata. Iduće nedelje ističe rok trajanja mandata mandatara sa drugim posledicama pravnog–političkog karaktera. U tom kontekstu dužan sam da javno preduzmem određene, završne korake. Zbog navedenog molim za odgovor o poslednjem stanju situacije oko eventualno pronađene većine koja bi podržala kolegu Abazovića za formiranje vlade. Ponavljam da, iz više razloga, ja tome nisam prepreka - zaključio je Lekić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024