IMAMO VIZIJU KOJA SE OSTVARUJE: Predsednički kandidat i lider DPS Milo Đukanović u Beranama (FOTO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

01. 03. 2023. u 21:37

IZA nas je veoma plodan period razvoja na ekonomskom i demokratskom planu, nakon obnove nezavisnosti državna politika koju je dominantno kreirala i realizovala Demokratska partija socijalista zajedno sa koalicionim partnerima, uspela je da pomakne državu napred i da stvori šanse i rezultate koji su obezbeđivali neuporedivo kvalitetniji život svih naših građana.

ИМАМО ВИЗИЈУ КОЈА СЕ ОСТВАРУЈЕ: Председнички кандидат и лидер ДПС Мило Ђукановић у Беранама (ФОТО)

DPS

To je politika koja je devedesetih godina očuvala mir i učvrstila međuverski i multietnički sklad. To je politika koja je obezbedila ekonomsku samostalnost Crne Gore i stvorila šansu za dinamičan ekonomski razvoj zbog čega je naša država bila najdinamičnija ekonomija na jugoistoku Evrope.

Ovo je u Beranama nakon starta predsedničke kampanje u Petnjici katao lider DPS i predsednički kanfidat Milo Đukanović, koji je poručio da je prethodni period vladavine DPS pokazao da je nezavisnost Crne Gore bila potrebna kako bi se preuzela odgovornost za budućnost države, i pravilno odabrao strateški kurs.

- Crna Gora pripada Evropi, ne samo istorijski i geografski, i ne samo kulturno nego i vrednosno i Crna Gora treba da bude sastavni deo razvijene evropske porodice. Pokazali smo da imamo ne samo viziju, nego viziju koja se ostvaruje. To je veoma važno. Mi smo pokazali da imamo hrabrosti i odlučnosti i znanja da savladamo sve prepreke na putu ostvarivanja naše vizije. U međuvremenu smo postali članica NATO-a, najprestižnijeg političkog i vojnog saveza u istoriji čovečanstva. Crna Gora je to zavredila svojim radom i, između ostalog, mudrim i odgovornim domaćinstvom koji je predvodio DPS sa svojom evropskom koalicijom - kazao je Đukanović.

On je podsetio da " u finalu retrospektive o tome kako smo odgovorno upravljali Crnom Goru, podsećam da smo doveli Crnu Goru u predvorje EU".

- Zašto još nismo članica, da ne elaboriram. Ipak, nemam nikakve sumnje da će prva sledeća članica EU biti upravo Crna Gora - kazao je Đukanović.

On je istakao da nema ni najmanju iluziju da je sve bilo tako sjajno i blještavo, jer "vlast kvari ljude, a ni predstavnici DPS nisu izuzeci, te da je upravo 30. avgusta 2020. godine došao trenutak za naplatu tih grešaka."

- Ja sam čovek koji potpuno razume evropsku političku i demokratsku kulturu, i deo te kulture je promena vlasti. Danas dve i po godine kasnije dolazimo do potvrde onog što svaki mudar i iskusan čovek zna – nije svaka promena, promena na bolje. Niko od nas ne želi sebi promenu na gore. Ako želimo promenu, želimo da bude makar istog kvaliteta kao ona politika koju menjamo - kazao je Đukanović.

Milo se zapitao šta se desilo u ove dve i po godine?

- Svaki elementarno misleći čovek može reći samo jednu rečenicu: bilo i ne ponovilo se! Crna Gora je bila država vrlo uzorne funkcionalnosti. Danas imamo Vladu koja je duže u tehničkom mandatu nego što je bila u punom političkom. Posledica takve političke nelegitimnosti vlade je i okolnost da se generiše nesposobnost parlamentarne većine da rešava otvorene probleme u ukupnom sistemu vlasti - kazao je lider DPS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)