CRNA GORA 19. MARTA DOBIJA NOVOG PREDSEDNIKA: Vladimir Joković - Milo Đukanović gubi izbore

V.K.

01. 03. 2023. u 14:22

POTPREDSEDNIK Vlade i lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je danas da će 19. marta Crna Gora dobiti novog predsednika države i time će, kako kaže, nastupiti demokratizacija Crne Gore.

ЦРНА ГОРА 19. МАРТА ДОБИЈА НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА: Владимир Јоковић - Мило Ђукановић губи изборе

Foto SNP

Joković je na konferenciji za novinare kazao da je SNP odlučila da podrži Andriju Mandića na predsedničkim izborima 19. marta nakon što nije došlo do dogovora oko jednog zajedničkog kandidata kojeg bi podržali pobednici sa izbora 30. avgusta 2020.

- Mi smo na sednici glavnog odbora SNP odlučili koga ćemo da podržimo. Neki su sami sebe isključili, jer se dešavalo ono što ne bi trebalo da se dešava u Crnoj Gori i ne bismo mogli da podržimo one koji su falsifikovali… Bili smo tu da podržimo nekog od kandidata koji su pobedili 30. avgusta i ogromnom većinom je glasano da SNP podrži Andriju Mandića. Sa našom podrškom on prolazi u drugi krug i ne samo to, nego smo uvereni da će biti pobednik izbora - naveo je Joković.

Lider SNP je uveren da će nakon izbora još više opasti rejting Mila Đukanovića, a skočiti Andrije Mandića.

- Učinićemo sve da dođe do pobede Andrije Mandića i do formiranja 44. Vlade kako bi u godinu i po dana do narednih izbora, oni koji su pobedli na izborima, sproveli te izbore - dodao je Joković.

Na novinarsko pitanje da li bi podržali Jakova Milatovića (Evropa sad) ako prođe u drugi drug, Joković je rekao da će „ podržati bilo koga samo da se ne glasa kandidat DPS-a“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)