KO NA BRDU AK' I MALO STOJI, VIŠE VIDI NO ONAJ POD BRDOM: Mimovi o Crnogorcima u svemiru zapalili društvene mreže (FOTO/VIDEO)

Novosti online

27. 01. 2023. u 10:19

NAJAVA premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da Crna Gora prvi put u istoriji pokreće svemirski program izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama.

КО НА БРДУ АК И МАЛО СТОЈИ, ВИШЕ ВИДИ НО ОНАЈ ПОД БРДОМ: Мимови о Црногорцима у свемиру запалили друштвене мреже (ФОТО/ВИДЕО)

Printscreen/Facebook

O ovoj izjavi Abazovića izvestili su gotovo svi regionalni mediji.

Abazović se oglasio nakon brojnih reakcija.

- Zahvalan sam svima koji su podržali naš Crnogorski svemirski program, ali i onima koji ni dalje ne veruju. Uz malo podrške i mnogo dobre volje, Luča će nadam se sledeće godine u orbitu. Slede odluke u narednim sedmicama - napisao je Abazović na Fejsbuku. 

A onda su krenuli mimovi:

Printscreen/Facebook

Tekst potpisa

Printscreen/Facebook

Printscreen/Facebook

Printscreen/Facebook

Nakon što je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović danas saopštio da Crna Gora pokreće svemirski program, oglasio se predsednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević.

- Let Abazovića u svemir je mali korak za čovečanstvo, a veliki za Crnu Goru, kazao bi da može Nil Armstrong 2023. godine - napisao je Konjević na Tviteru. 

Podsetimo, Abazović je danas na početku sednice Vlade saopštio da je Crna Gora počela da razvija, po prvi put u istoriji, svoj svemirski program.

Dodao je da se nada da će u skorije vreme satelit "Luča" biti lanisiran u orbitu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)