DA LI ĆE ĐUKANOVIĆ BITI NOKAUTIRAN U PRVOM KRUGU Pavićević: Opoziciji treba samo jedan kandidat

Novosti online

26. 01. 2023. u 10:50

CRNA Gora nalazi se mesecima u dubokoj političkoj i institucionalnoj krizi, a aktuelna vlada premijera Dritana Abazovića u tehničkom je mandatu više od pet meseci otkako joj je izglasano nepoverenje.

ДА ЛИ ЋЕ ЂУКАНОВИЋ БИТИ НОКАУТИРАН У ПРВОМ КРУГУ Павићевић: Опозицији треба само један кандидат

Foto V. K.

Poslednji pokušaj dogovora o formiranju nove vlade je propao, a u međuvremenu je predsednica skupštine Danijela Đurović za 19. mart raspisala predsedničke izbore koji bi mogli, kako su ocenili analitičari, da budu "pitanje svih pitanja".

Situaciju u Crnoj Gori analizirali su Vladimir Pavićević, savetnik potpredsednika crnogorske vlade u tehničkom mandatu i Vladimir Dobrosavljević, politički analitičar.

Pavićević je prokomentarisao izjavu Dritana Abazovića da je Andrija Mandić, za koga se pretpostavlja da bi mogao da bude protivkandidat Milu Đukanoviću na predstojećim predsedničkim izborima, jedan od tri najbolja političara u Crnoj Gori.

- Poslednjih par meseci gospodin Mandić se vrlo racionalno ponašao u pogledu nekih mogućnosti za svrgavanje Mila i DPS-a, tako da je Dritanova izjava sasvim na mestu. Ipak, tu postoje neke doktrinarne razlike između Dritana i Mandića, što takođe nije sporno - kaže Pavićević i naglašava:

- Pitanje svih pitanja jeste da li je moguće da na izborima 19. marta ova većina dogovori zajedničkog kandidata koji će ubedljivo da pobedi ili Mila ili Milovog kandidata u prvom krugu. Šta nam je prioritet? Ako je prioritet puno razvlašćivanje Mila Đukanovića, onda treba većina da dogovori kandidata koji treba ubedljivo da ga pobedi u prvom krugu. Ja zato zagovaram nedeljama da imamo zajedničkog kandidata.

S druge strane svoja očekivanja od predsedničkih izbora u Crnoj Gori dao je i Dobrosavljević.

- U politici nikada nemojte reći nikada. Iz sadašnje pozicije i neuspeha da se napravi vlada, deluje mi da će sve političke grupacije izaći sa svojim kandidatima. DPS i njegovi politički saveznici prosto nemaju više većinu među građanima Crne Gore, tako da mislim da će DPS u svakom slučaju izgubiti. Po meni ovo bi trebalo da se pretvori u duel političkih titana u Crnoj Gori Andrije Mandića i Mila Đukanovića - ocenio je Dobrosavljević.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)