PEČAT NA ASFALTNE BAZE: Inspektori i policija zapečatili objekte "Tehnoputa"

V.K.

14. 01. 2023. u 16:01

GRAĐEVINSKI inspektori i policija zapečatili su sinoć asfaltne baze kompanije "Tehnoput" na lokaciji Cijevna u Podgorici, pokušavajući da spreče nelegalnu proizvodnju asfaltnih baza.

ПЕЧАТ НА АСФАЛТНЕ БАЗЕ: Инспектори и полиција запечатили објекте Технопута

Foto: Jutjub/RTCG

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da je više osoba privedeno zbog nelegalne eksploatacije šljunka i da razmišljaju o angažovanju Vojske.

- Radnici Tehnoputa jutros su, iako je stavljen službeni pečat na bazu, nastavili sa nelegalnim aktivnostima. Tužilaštvo i policija izašli na lice mesta što je rezultiralo dovođenjem više zatečenih osoba u službene prostoroje CB Podgorica radi prikupljanja obaveštenja i preduzimanja daljih mera i radnji iz nadležnosti policije u vezi ovih nelegalnih aktivnosti. Zaštitićemo obale reka i vodoizvorišta, razmišljamo i o angažovanju Vojske Crne Gore, objavio je Adžić na Fejsbuku.

"Tehnoput d.o.o." kao i "Tehnoput - MNE" godinama bez dozvole proizvode asfalt sa državnih parcela.

Oglasili su se i iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, ističući da je "subjekat nadzora" počinio krivično delo - povredu službenog pečata.

- Urbanističko-građevinska inspekcija je 13.01.2023. godine, po službenoj dužnosti, a shodno ovlašćenjima urbanističko-građevinskog inspektora, preduzela sve neophodne mere i radnje kako bi zaštitila javni interes države i sprečila nelegalnu gradnju - građenje inženjerskog objekta - asfaltne baze na lokaciji UP 50 lokacija Cijevna u Podgorici investitora DOO 'Tehnoput' iz Podgorice, poručili su iz resornog Ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)