UDARAJU NA ISTI NAČIN KAO ONI KOJI SU POKUŠALI DA UBIJU SRPSKOG DEČAKA NA BOŽIĆ: Gradonačelnik Nikšića o pisanju crnogorskih medija

V.K.

10. 01. 2023. u 18:49

NEKOLIKO crnogorskih medija nastavilo je sa orkestriranim napadima na predstavnike Srba u Crnoj Gori.

УДАРАЈУ НА ИСТИ НАЧИН КАО ОНИ КОЈИ СУ ПОКУШАЛИ ДА УБИЈУ СРПСКОГ ДЕЧАКА НА БОЖИЋ: Градоначелник Никшића о писању црногорских медија

Foto: V.K.

Oni su danas na svojim naslovnicama objavili vest staru mesec dana, o sednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije.

Tema sednice je, kao što je poznato,  bila „Položaj Srba u Crnoj Gori“.  Domaćin je bio skupštinski odbor za dijasporu i Srbe u regionu kojim je predsedavala liderka Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

Mediji u Podgorici su krajnje endenciozno informisali o ovom događaju, a u pojedinim nisu izostale ni brutalne, opskurne optužbe na račun predsednika opština i predsednika skupština opština koji su prisustvovali sednici.

Gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević reagovao je tim povodom, pozivajući medije i političke subjekte da se zaustave u novom propagandom progonu.

- Reakcija na vest staru skoro mesec dana, koju pri tom niko nije krio, ukazuje na jasno delovanje onih koji žele da ljude u Crnoj Gori diskriminišu po osnovu nacionalne pripadnosti srpskom narodu. Razgovarali smo na sednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu o položaju Srba u Crnoj Gori. Verovatno smo o tom položaju trebali da razgovaramo sa Kinezima u Pekingu.

- Oni koji to kritikuju na ove ogavne načine imaju istu svest i namere kao i oni koji su pokušali da ubiju srpskog dečaka na Kosovu i Metohiji za Božić. Eho tih metaka jesu ove reakcije koje imamo danas na učešće na sednici pomenutog odbora. Mi hoćemo da sarađujemo sa našim sunarodnicima u Srbiji i sa Srbijom i hoćemo da svi mi zajedno u Crnoj Gori živimo bolje ne ugrožavajući nikoga. Zato apelujem da ova hajka i ovaj progon po nacionalnoj osnovi kojem žele da nas izlože prestane odmah - poručio je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)