CRNA GORA KORAČA KA POMIRENJU: Premijer Abazović se zahvalio pravoslavnim vernicima

Марија Стевановић
Marija Stevanović

07. 01. 2023. u 21:27

LjUBAV nadvlada podele - druga godina bez ograde na Cetinju, napisao je na svom Telegram kanalu predsednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, "sa ponosom izražavjući zahvalnost svim vernicima koji su juče, čini se u nikad relaksiranijoj atmosferi, proslavili Badnji dan".

ЦРНА ГОРА КОРАЧА КА ПОМИРЕЊУ: Премијер Абазовић се захвалио православним верницима

Foto R. Koprivica

- Na Cetinju, gde se godinama nalažu badnjaci na dve lokacije, drugu godinu zaredom nije bilo policijske ograde (koja je ranije bila postavljana 20 godina u kontinuitetu), a na radost MUP-a i UP, nije bilo ni posebne potrebe za povećanim prisustvom policije. Ovim činom, građani su još jednom potvrdili da Crna Gora nepokolebljivo korača ka pomirenju, da dnevno sazreva kao društvo i da su zapravo “barijere” ostale samo u glavama nekolicine neodgovornih pojedinaca - napisao  je Abazović.

On je posebno čestitao ministru i direktoru policije Filipu Adžiću i Zoranu Brđaninu, kao i njegovim saradnicima na organizaciji.

- Verujem da je svima dosta govora mržnje, veštačkih podela i tenzija. Jednostavno, pobedila je ljubav koju simboliše Božić. Iako je put dug - miriše pomirenje! Stoga, budimo solidarni, tolerantni i pravedni jedni prema drugima. Ljubimo bližnjeg svog, jer kad smo zajedno svaki cilj postaje dostižan. Srećan Božić, neka donese radost vama i vašim porodicama. Da svaki naredni dočekamo u još boljoj atmosferi i većoj slozi među našim građanima svih vera i nacija. Crna Gora to može i zaslužuje - napisao je Abazović.

BONUS VIDEO - Badnje veče proslavljeno širom Crne Gore nalaganjem badnjaka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije