VLADA REZULTAT NAPORA ANDRIJE MANDIĆA: Nebojša Medojević o još aktulnoj vladi i formiranju vlasti

V.K.

04. 01. 2023. u 15:17

PREDSEDNIK Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskg fronta Nebojša Medojević rekao je da će buduća Vlada biti rezultat enormnih napora Andrije Mandića, koji je podneo ličnu i političku i stranačku žrtvu, kako bi se sačuvala parlamentarna većina sa izbora 2020. godine.

ВЛАДА РЕЗУЛТАТ НАПОРА АНДРИЈЕ МАНДИЋА: Небојша Медојевић о још актулној влади и формирању власти

Knežević, Mandić i Medojević / Foto DF

– Vlada je rezultat ucena GP Ura i SNP, koji su od 20 mesta u Vladi tražili i dobili 10, a DF samo četiri mesta. Dakle, sadašnja Vlada nije rezultat izborne volje građana nego ucene Ure i SNP. Ako mandatar Lekić uspe da obezbedi dosledno poštovanje dogovora iz septembra 2022. – koji je Ura već prekršila nedavanjem potpisa za predlog mandatara koji je trebalo u određenom roku da predamo predsedniku države – i jasno definiše ciljeve i politički profil te vlade, ona će biti formirana – kazao je Medojević u intervjuu "Pobjedi".

On je dodao da partija na čijem je čelu i on u novu Vladu unose međunarodni kredibilitet, dugogodišnje veze i lična poznanstva i da svi ključni igrači u bezbednosnim službama zapadnih država "dobro znaju koji je doprinos PZP-a u borbi protiv crnogorskih narkokartela i švercera cigareta".

-Nova vlada startuje sa određenim problemima u vezi međunarodnog faktora, pre svega EU. Upravo je i ovo linija borbe protiv kriminala i korupcije najefikasnija za osnaživanje našeg međunarodnog ugleda i intenziviranje odnosa sa EU i NATO. SAD su posebno zainteresovane za procesuiranje narkokartela, a Velika Britanija za prestanak šverca cigareta i procesuiranje ključnih igrača. PZP i ja u ovu vladu unosimo naš međunarodni kredibilitet, dugogodišnje veze i lična poznanstva. Svi ključni igrači u bezbednosnim službama zapadnih država dobro znaju koji je doprinos PZP u borbi protiv crnogorskih narkokartela i švercera cigareta i obezbediće maksimalnu saradnju i podršku – dodao je Medojević.

On je ponovio da je PZP uputio zahtev za samo jednom pozicijom u novoj Vladi – potpredsednika vlade za koordinaciju reformi u sektoru bezbednosti, iako im, kako navodi, po broju mandata u Skupštini Crne Gore, pripada više, dajući primer SNP-a i URA-e, koji će sa pet, odnosno tri mandata u Parlamentu, pokriti 12 resora u novoj Vladi.

BONUS VIDEO - TOP 10 INSTAGRAM PROFILA: Ovo su najpraćeniji nalozi na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)