NE VRAĆAMO SE NA STARO: Abazović sa radnicima Železare posle potpisivanja ugovora o kupovini sa EPCG

V.K.

31. 12. 2022. u 07:15

ELEKTROPRIVREDA Crne Gore kupila je imovinu Železare za 20 miliona evra.

НЕ ВРАЋАМО СЕ НА СТАРО: Абазовић са радницима Железаре после потписивања уговора о куповини са ЕПЦГ

Foto: Printskrin Telegram/Dritan Abazović

Ugovor je potpisan juče, a sednici rukovodstva EPCG prisustvovao je i premijer Dritan Avazović koji je posle podelio emocije sa radnicima.

-Znam šta vam znači Železara. Sa vama sam delio neverovatnu emociju i bol, a evo sada i sreću. Ne vraćamo se na staro. Obaveza mi je bila i ljudska i moralna da ovako dočekate Novu godinu - kazao je Abazović radnicima.

Predsednik Opštine Marko Kovačević takođe nije krio zadovoljstvo.

- Železara je ponovo u našim rukama, u rukama Crne Gore. Prvo da se zahvalim vama, radnicima koji ste bili uporni, koji znate sta železara znači za sve nas, za Nikšić - rekao je Kovačević obraćajući se radnicima.

Predsednik Odbora direktora EPCG MilutinĐukanović je kazao da je EPCG znatno uvećala svoj kapital.

- Mi treba da postanemo regionalni centar iz oblasti energetike, posebno energije iz obnovljivih izvora. Pregovori nisu bili laki, vodilo se računa o svakom zarezu. Hvala mojim saradnicima koji su se baš posvetili da to sve bude završeno. Od danas krećemo da ovu imovinu oplemenimo, novim radom i stvaranjem novih vrednosti - rekao je Đukanović.

Finansijski direktor EPCG Miro Vračar je konstatovao da će Železara ponovo biti nosilac razvoja Crne Gore, ovaj put u okviru EPCG.

BONUS VIDEO - TRAŽE PRIJEM KOD NOVOVIĆA I ABAZOVIĆA: Protest radnika Vektra Boke u Podgorici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)