BOLNICI BREZOVIK POKLONIO KNJIGE: Rade Šerbedžija gostuje u Crnoj Gori

V.K.

16. 12. 2022. u 22:43

TOKOM gostovanja u Crnoj Gori istaknuti glumac Rade Šerbedžija posetio je Bolnicu Brezovik, poklonivši biblioteci ove zdravstvene ustanove primerke svojih knjiga.

БОЛНИЦИ БРЕЗОВИК ПОКЛОНИО КЊИГЕ: Раде Шербеџија гостује у Црној Гори

Foto M. Anđela

Proslavljeni umetnik Rade Šerbedžija je u susretu sa Markom Kovačevićem, predsednikom Opštine Nikšić i direktorom Bolnice za plućne bolesti u Brezoviku, Predragom Pejovićem, pokazao zainteresovanost za uslove u kojima funkcioniše ova prestižna zdravstvena ustanova. Šerbedžija je istakao veoma značajnim širenjem ovakvih i sličnih akcija.

- Knjiga je nešto što nam je potrebno – kao i teatar, film, i svaka umetnost. Naravno da je zdravlje nešto što je najvažnija stvar, a zdravlje i bolnice su ogledalo društva, tako da mi je drago da mogu da čestitam na ovako uspešnom vođenju bolnice i dobrim rezultatima. Čuo sam da ste bili heroji u ovom vremenu pandemije. To je zaista velika stvar i čestitam vam na svim uspesima - kazao je poznati glumac.

Predsednik Opštine, Marko Kovačević, istakao je da su dejstva knjiga velika i da treba znati čitati knjige.

- Mi smo svi učili kako poeziju ili neke druge stvari govori Rade Šerbedžija. Kroz to smo se učili životu i znali šta je ono šta treba u knjigama naglasiti, da bi onda znali šta je ono bitno da naglasimo u našim životima, društvu, zajednicu, i da je tako obogatimo i oplemenimo - kazao je Kovačević.

Jelena Krsmanović, ispred „Nove knjige“, istakla je da su knjige uvek i svuda bitne, samim tim i u bolnicama gde pacijenti duže borave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...