SPASLI U SNEGU ZAROBLJENE KINEZE: Upozorenje vozačima - Ne koristite putni pravac Žabljak – Plužine preko prevoja Sedlo (FOTO)

M. D.

14. 12. 2022. u 22:02

IZ službe zaštite - Vatrogasna jedinice Žabljak uputili su apel svim vozačima da, zbog snežnih padavina i nameta - loših zimskih uslova ne koriste putni pravac Žabljak-Plužine preko prevoja Sedlo.

СПАСЛИ У СНЕГУ ЗАРОБЉЕНЕ КИНЕЗЕ: Упозорење возачима - Не користите путни правац Жабљак – Плужине преко превоја Седло (ФОТО)

Foto: Vatrogasna jedinioca Žabljak

Vatrogasna jedinica Žabljak je u utorak imala intervenciju kada su iz snežnih nameta u reonu Sedla spašavala kineske državljane.

- Dvoje kineskih državljana bilo je ostalo zarobljeno u snežnim nametima u reonu Sedla. Oni su napomenuli da su, uz njihovu pomoć, kineski državljani bezbedno i sigurno izvučeni iz nameta.

U akciji spašavanja turista učestvovala je i Komunalna policija Opštine Žabljak.

-Tom prilikom  upozoreni su i vraćeni vozači koji su bili krenuli tim putnim pravcem, saopštili su žabljački vatrogasci.

Treba kazati da ovaj regionalni putni pravac, najkraća veza Žabljaka sa Plužinama, odnosno nekih 20 kilometara kroz masiv Durmitora, svake godine je neprohodno od početka decembra, a nekad i ranije,  do juna zbog snežnih nameta.

 

 

Osim što povezuje Žabljak i Plužine, ova saobraćajnica je dio kružnog puta oko Durmitora dugog 85 kilometara, turistički veoma posećena kružna tura oko Durmitora takozvani „Durmitorski prsten“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)