TRAŽI DA SE OTKLONI GREŠKA U NAZIVU: Milo Đukanović vratio predsednici Skupštine izmene Zakona o predsedniku

V.K.

13. 12. 2022. u 18:37

PREDSEDNIK Crne Gore Mio Đukanović vratio je predsednici Skupštine Danijeli Đurović izmene Zakona o predsedniku, tražeći da se otkloni greška u nazivu.

ТРАЖИ ДА СЕ ОТКЛОНИ ГРЕШКА У НАЗИВУ: Мило Ђукановић вратио председници Скупштине измене Закона о председнику

Foto Novosti

Đukanovićev savetnik za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Bastijančić navodi da je parlament juče usvojio Zakon o predsedniku Crne Gore, "što nije tačno, jer je taj Zakon usvojen još 2018. godine".

- Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, danas je primio dopis predsednice Skupštine Danijele Đurović, od 13. decembra ove godine (Broj:00-34/22-1/17), u kojem je navela da je Skupština Crne Gore 27. saziva na Četvrtoj sednici Drugog redovnog (jesenjeg) zasedanja u 2022. godini, dana 12. decembra 2022. godine, ponovno odlučivala o Zakonu o Predsedniku Crne Gore i isti izglasala, kako bi šef Države postupio saglasno članu 95 tačka 3, a u vezi sa članom 94 stav 2 Ustava Crne Gore. Rečju – Ukazom proglašenim sinoć na skupštinskom plenumu usvojen je Zakon o izmenama i dopunama Zakona o predsedniku Crne Gore, u svetlu utvrđene imperativne ustavne obaveze - saopštio je Bastijančić.

On je podsetio da je Zakon o predsedniku Crne Gore donela Skupština Crne Gore 26. saziva, na Devetoj sednici Prvog redovnog (prolećnjeg) zasedanja u 2018. godini, 26. juna 2018. godine.

- Dva dana kasnije, dakle 28. juna 2018. godine, predsednik Crne Gore ga je već proglasio Ukazom, koji je od toga dana integralni deo pravnog poretka naše države i proizvodi pravna dejstva. Stoga, zarad proceduralne legitimnosti ukupnog zakonodavnog postupka i pouzdanosti spisa formiranog predmeta, Đukanović je, dajući doprinos profesionalnoj međuinstitucionalnoj korespondenciji, uputio dopis, u kojem je zamolio predsednicu Skupštine Crne Gore da pravovremeno otkloni faktografsku grešku koju je načinila, a odnosi se na valjanost naziva ponovno izglasanog odnosnog opšteg pravnog akta, i nakon toga mu isti uredan dostavi - naveo je Bastijančić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)